Annons

Akelius lovar stopp för översvämningar

Malmö Högsta prioritet när Akelius den 3 november tar över Åbergs fastigheter är att sätta stopp för översvämningarna i Kronprisens garage och källare.

Enligt Lars Lindfors, Sverigechef på Akelius, har man redan varit i kontakt med VA Syd och EON för att hitta lösningar för framtiden.

– Det måste vara första steget, att få bukt med vattenproblemen i källaren i Kronprinsen. Det är min förhoppning att det inte blir fler översvämningar.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Andra frågor som Akelius planerar att ta tag i är den slitna fasaden på Kronprisen där mosaiken håller på att trilla ner.

– Vi låter tekniker titta över hela den biten. När vintern är över ska vi ge oss på fasaden och se vad som kan göras. Men någon exakt tidsplan kan jag inte ge i dagsläget.

På Almgården pågår just nu fönsterbyten, det är projekt som Akelius tänker slutföra. För hela Åbergs bestånd på drygt 2 000 lägenheter väntar även renoveringar av enskilda lägenheter.

Annons
Läs ocksåAkelius lägenheter hyrdes ut till ockerhyror – hyresgäster kräver tillbaka 230 000

– Vi kommer att införa vårt koncept med First Class Living på alla områden. Det innebär att vi renoverar upp tomma lägenheter till en standard som motsvarar eller till och med ligger ovanför bostadsrättsstandard. Det kommer endast att ske i tomma lägenheter så ingen hyresgäst kommer att drabbas av särskilda hyreshöjningar.

Hur mycket kommer hyran att höjas i de lägenheter som renoveras till högre standard?

– Det vill jag inte ge någon siffra på ännu. Vi måste först sätta oss ner med Hyresgästföreningen och se över det.

Läs ocksåRoger Akelius stiftelse stöttar Ukraina: ”Jag är glad för alla miljoner jag blir av med”

På Caroli som Akelius tog över 2011 har konceptet inneburit en ständigt pågående renovering och många grannar som störts av buller och avstängda hissar och vatten. Lars Lindfors tror inte att hyresgästerna i Almgården och Kronprisen kommer att drabbas på samma sätt.

Annons

– Fördelen är att det är ganska stora områden med relativt låg omflyttning. Det är populärt att bo här. Det är sällan det slumpar sig så att det blir flera omflyttningar i ett trapphus på kort tid. Vi kommer också att försöka minimera störningarna, begränsa arbetet till vissa tider och ha ordentligt med information till de boende.

 

Läs också De vill sätta stopp för 650 nya lägenheter: "Folk är förbannade" Akelius vill sälja 28 500 hyresrätter: ”Vi ska lämna Sverige” Så blir de nya topplägenheterna i Kronprinsen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.