Annons

Akelius vill höja med uppemot 2,5 procent

Stockholm Mellan 2 och 2,5 procent. Så mycket vill Akelius höja hyran för sina hyresgäster. ”Oansvarigt agerande”, menar Simon Safari, ordförande Hyresgästföreningen region Stockholm.

Bostadsbolagets vd Henrik Källåker vill inte kommentera hur mycket bolaget vill höja hyran med i olika områden i länet. Klart är i alla fall att han vill höja med uppemot 2,5 procent från och med första januari 2016.

– Variationen beror på vad vi gör i de olika områdena och skillnaden i läge mellan olika områden. I övrigt kan jag inte kommentera då vi är mitt uppe i pågående förhandlingar, skriver han i ett mejl till Hem & Hyra.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Simon Safari, ordförande Hyresgästföreningen region Stockholm, tycker att bolagets hyreskrav är oansvarigt, med tanke på det rådande ekonomiska läget med minusränta.

– De måste ta en dubbelfunderare, de har redan högre hyror än allmännyttan och så kommer de med så här högt yrkande. De måste visa vad de går för innan vi går med på några höjningar, säger han.

Annons
Fakta: Hyreskrav 2016 Stockholm

Akelius 2 – 2,5 procent
Arbetarebostadsfonden 1,9 procent
Balder 3 procent
Botkyrkabyggen 1,8 procent
Ekerö Bostäder 2 procent
Familjebostäder 2,3 procent
Fastighetsägarna 2,3 procent
Förvaltaren 2,05 procent
Haninge Bostäder 1,5 procent
Huge 2,25 procent
Järfällahus 2,97 procent
Nykvarnsbostäder 1,5 procent
Signalisten 2,40 procent
Sigtunahem 3,5 procent
Sollentunahem 1,9 procent
Stena 1,5 – 2,5 procent
Stockholmshem 2,3 procent
Svenska Bostäder 2,3 procent
Telge Bostäder 2,27 procent
Värmdö Bostäder 1,9 procent
Össebyhus 4 procent

Läs också Så mycket höjer Sjöbohem hyrorna Salabostäders hyreshöjning klar efter tvist Hyrorna klara för 1 000 lägenheter hos privatvärd Victoria Park vill höja hyran Vimarhem höjer hyrorna med 7,50

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.