Annons

Älmhultsbostäders vd får sparken

Älmhult Tore Vestergård, vd för Älmhultsbostäder, får gå med omedelbar verkan, efter beslut i bolagets styrelse. Arbetsmiljön för personalen uppges vara orsaken.

Det var vid onsdagens styrelsemöte som det drastiska beslutet togs, att ge vd sparken. Tore Vestergård fick gå hem samma dag, vilket Smålandsposten var först om att berätta.

– Jag kan säga så mycket att vi är inte några som säger upp folk i första tagen och i det här fallet var det ingen tvekan. Vi har fått förstahandsuppgifter och bevis. Det handlar inte om några oegentligheter utan om arbetsmiljön överlag, säger Älmhultsbostäders ordförande Helen Bengtsson (S) till Smålandsposten.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hon uppger till tidningen att det inte är aktuellt med någon polisanmälan och säger:

– Han har inte varit så smidig gentemot styrelsen men det här handlar mer om hans sätt att vara gentemot personalen, hur arbetsmiljön varit. Inte så mycket hur han lett företaget. Tilliten är helt enkelt borta.

Annons

Tore Vestergård har varit vd för Älmhultsbostäder sedan 2012 och hade egentligen tänkt gå i pension vid årets slut. Så blev det inte.

Läs ocksåÄlmhultsbostäder startar möbelbyte

– Det är ju så att när styrelsen och vd har olika uppfattningar så är det vd som får gå. Hade det handlat om någon annan tjänst är ju alltid omplacering möjlig, säger Tore Vestergård till Smålandsposten.

Tills en ny vd har rekryteras går styrelsens Leif Johansson (C) in som tillförordnad vd.

Annons

Hem & Hyra söker Tore Vestergård och Helena Bengtsson men har inte kunnat nå dem.

Läs ocksåÄlmhultsbostäder säljer för att kunna bygga

Älmhultsbostäder ägs av Älmhults kommun och har omkring 1 300 lägenheter.

Läs också Älmhultsbostäder vill bygga med rådgivning från ungdomar Nya larmsiffror: Ensamstående föräldrar har inte råd att äta sig mätta - "Otryggt, inte mycket kvar" Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.