HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Älmhultsbostäders vd får sparken

Älmhult Tore Vestergård, vd för Älmhultsbostäder, får gå med omedelbar verkan, efter beslut i bolagets styrelse. Arbetsmiljön för personalen uppges vara orsaken.

Det var vid onsdagens styrelsemöte som det drastiska beslutet togs, att ge vd sparken. Tore Vestergård fick gå hem samma dag, vilket Smålandsposten var först om att berätta.

– Jag kan säga så mycket att vi är inte några som säger upp folk i första tagen och i det här fallet var det ingen tvekan. Vi har fått förstahandsuppgifter och bevis. Det handlar inte om några oegentligheter utan om arbetsmiljön överlag, säger Älmhultsbostäders ordförande Helen Bengtsson (S) till Smålandsposten.

Läs ocksåÄlmhultsbostäder startar möbelbyte

Hon uppger till tidningen att det inte är aktuellt med någon polisanmälan och säger:

– Han har inte varit så smidig gentemot styrelsen men det här handlar mer om hans sätt att vara gentemot personalen, hur arbetsmiljön varit. Inte så mycket hur han lett företaget. Tilliten är helt enkelt borta.

Tore Vestergård har varit vd för Älmhultsbostäder sedan 2012 och hade egentligen tänkt gå i pension vid årets slut. Så blev det inte.

Läs ocksåÄlmhultsbostäder säljer för att kunna bygga

– Det är ju så att när styrelsen och vd har olika uppfattningar så är det vd som får gå. Hade det handlat om någon annan tjänst är ju alltid omplacering möjlig, säger Tore Vestergård till Smålandsposten.

Tills en ny vd har rekryteras går styrelsens Leif Johansson (C) in som tillförordnad vd.

Hem & Hyra söker Tore Vestergård och Helena Bengtsson men har inte kunnat nå dem.

Läs ocksåÄlmhultsbostäder vill bygga med rådgivning från ungdomar

Älmhultsbostäder ägs av Älmhults kommun och har omkring 1 300 lägenheter.

Läs också Skriver om klass, mord och en villkorslös faderskärlek Hyran i nybyggt för hög för många i Dalarna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.