Annons

Andra plats för Stångåstaden

Linköping Stångåstaden fick nöja sig med andraplatsen när Sabo delade ut pris för årets bästa renoveringsprojekt. Vann gjorde Bostads AB Poseidon i Göteborg.

Det var under Sabos fastighetsdagar som pågått i Stockholm under veckan som priset delades ut. Stångåstaden i Linköping var nominerade för ett renoveringsprojekt där två hyreshus från 1950 byggts om i samband med omfattande renovering.

Genom att bygga om källar- och vindsutrymmen skapades sammanlagt 18 nya lägenheter. De aktuella husen ligger på Isafjödursgatan respektive Tönsbergsgatan i Linköping.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

– Vi kom på andra plats men är glada och stolta ändå. Det var trots allt elva bidrag med och tävlade, säger Johanna Boivie, projektledare hos Stångåstaden.

Annons

Bolaget fick också ett hedersomnämnande där juryn uppmärksammar att bolaget har lyckats använda ”gömda” utrymmen på ett bra sätt.

Sabo är de allmännyttiga bostadsföretagens organisation.

Annons
Läs ocksåGörans och Mona-Lis vardagsrumstak rasade ner i lägenhetenBilden visar det nedfallna innertaket.
Läs också Tillbaka till klassrummet – Karina och Lars bor i en ombyggd skola: ”Står bara och förfaller annars” Skenande snitthyra i fattigaste stadsdelen: ”Håller på att få slut på rimligt prissatta hyresrätter” Får lämna stadsvåning efter konflikt om marmorhandfat 130 000 kronor för 17 katters klös och kiss

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.