HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Anklagades för vanvård – får bo kvar

Staffanstorp Hyresvärden anklagade hyresgästerna i Staffanstorp för vanvård av lägenheten och ville slänga ut dem. Men hyreskontraktet är räddat.
Foto: Anders Paulsson

Paret i Staffanstorp förvarade tillfälligt möbler och kartonger i sin lägenhet, där de bott i över 30 år. Hyresvärden menade att lägenheten var belamrad till den grad att det hindrade hyresgästerna från att ta hand om sin lägenhet. Dessutom hade hyresgästerna struntat i att felanmäla en skada i en matta, hävdade värden. Hyresgästerna blev uppsagda men ville inte flytta, vilket tvingade hyresvärden att ta saken till hyresnämnden.

Väl i hyresnämnden bestämde sig nämndens ledamöter för att själva undersöka saken. Efter besiktning på plats konstaterar hyresnämnden att lägenheten varken var ”belamrad, ostädad eller vanvårdad på något annat vis”.

Läs ocksåHFAB säger nej till byte

Hyresgästerna uppgav själva att de städat och rensat ut lägenheten efter att de blivit tillsagda av hyresvärden. Den påstådda skadan i en platsmatta hittade även ledamöterna från hyresnämnden men de gjorde ändå bedömningen att paret får bo kvar. Att paret inte felanmält skadan var inte skäl för uppsägning. Och eftersom de dessutom städat lägenheten fanns det inte längre något skäl för uppsägning.

Läs också Norrland får betala när rika Stockholmskommuner "dumpar" bostadslösa Så drabbas bostadslösa av social dumpning: Familjen fick en enkel biljett till Kramfors Miljöinspektören: Stärk hyresgästernas rättigheter Bernt fick vänta två år på badrum - huset blev tvångsförvaltat

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.