Annons

Anklagas för vanvård – kastas ut från sin lägenhet

Malmö Hyresvärden har försökt hjälpa den 65-årige Malmöbon. Men förgäves. Nu tvingas mannen att flytta.
Foto: Hyresvärden
Malmöbon har tackat nej till den hjälp han har erbjudits, uppger hyresvärden.

Den 65-årige mannen har fått flera chanser att röja i röran i sin lilla etta i Malmö. Men trots hyresvärdens påstötningar och varningsbrev har inget blivit bättre. På bilder från lägenheten syns påsar med skräp staplade på varandra, kläder och bråte som täcker golvet och en spis svart av smuts.

Hyresvärden, det kommunala bostadsbolaget MKB, föreslog i våras hjälp från Malmö stads samlarteam. MKB kontaktade socialtjänsten som erbjöd mannen hjälp. Men det tackade han nej till. Han ville klara av städningen själv.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I mars i år kom varningen: din lägenhet är en sanitär olägenhet och du har misskött den grovt, meddelade värden. Det hjälpte inte. I slutet av april i år fick mannen sedan uppsägningen. Lägenheten var så vanvårdad att MKB inte ville att han skulle bo kvar längre. Själva vanvården, att han inte rapporterat en vattenskada och att han dessutom avvisat all hjälp från socialtjänsten var skälen.

Annons
Misskötseln gör att Malmöbon förlorar sitt hem.

Värden vände sig samtidigt till hyresnämnden för att få uppsägningen fastslagen. I ansökan till nämnden framkom att hela lägenheten är i behov av sanering och helrenovering. Köket behöver troligen bytas ut helt och det går inte att komma in i badrummet, menar värden.

När det var förhandling i hyresnämnden dök den anklagade hyresgästen inte upp och fick därför aldrig någon chans att försvara sig. Hyresnämnden gick på värdens linje – det handlar om ett kraftigt brott mot vårdplikten. Nu tvingas mannen att omedelbart flytta från lägenheten där han bott i snart tio år.

Annons
Läs ocksåSamlade tonvis med tidningar från golv till tak - nu kan hyresgästen förlora sitt hem
Läs också Stig spelar musik och sjunger - efter 34 år som hyresgäst är han inte längre välkommen Gert vet inte hur han ska sluta samla: "Det har gått över styr" Lises lägenhet blev ett kaos: Det gick väldigt snabbt utför Hade 20 ton tidningar i lägenheten – vräkt samlare tvingas betala skyhög slutnota

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.