Annons

Aprilhyrorna klara i Västernorrland

Sundsvall 1 april höjs hyrorna i Timrå och Sundsvall av allmännyttorna. Ett avtal som sträcker sig ett år framåt.
Foto: Åsa Eriksson
Nacksta. Mitthems hyror ökar med drygt en halv procent från 1 april 2018.

Efter förhandlingar med Hyresgästföreningen Norrland är det klart att AB Timråbo får höja hyrorna med 0,7 procent från 1 april 2018. Deras utgångsbud var 1,2 procent.

 

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Nu är också hyresförhandlingarna för allmännyttan i Sundsvall, Mitthem, klara. Hyrorna kommer att höjas med 0,63 procent från och med 1 april vilket, vilket motsvarar 44 kronor för en hyra på 7 000 kronor i månaden.

Annons

Bostadsbolaget uppger att hyreshöjningen bottnar i bland annat ökad kostnad för fastighetsskötsel och att renoveringsbehovet i många av Mitthems äldre fastigheter fortfarande är stort.

Mitthem höjer också taxan för el där det inte ingår i hyran utan mäts och debiteras individuellt. Det rörliga elpriset höjs med 10 öre/kWh till 1,1 kr/kWh.

Annons
Läs ocksåNu vågar Anastasiia bjuda hem sonens kompisar igen

Avtalet löper fram till 31 mars 2019.

Läs också Juristen om hyresgäster som krävs på betalning för störning: "Unik prövning blir vägledande" Hyresgästen Anastasiia anklagas för störningar: "Känner mig ständigt övervakad" Familjen Nilsson störs av mystiskt ljud – värden har letat förgäves efter källan i två år Christina har utsatts för trakasserier i flera år: "Jag blir lika rädd varje gång"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.