Annons

Årets hyror hos Kommunfastigheter klara

Eskilstuna Nu har Kommunfastigheter i Eskilstuna och Hyresgästföreningen kommit överens om årets hyror. Det blir en höjning på 1 procent för alla hyresgäster från 1 mars. (Uppdaterad)

För den som har en hyra på 5000 kronor i dag innebär höjningen 50 kronor mer i månaden.

Kommunfastigheter höjer hyrorna med 1 procent i år.

– Det är ungefär i paritet med övriga bolag och betydligt lägre än vad Kommunfastigheter begärde från början, så jag tycker att vi kan känna oss ganska nöjda. Vi brukar alltid ha ett bra förhandlingsklimat med Kfast, även när vi stått långt ifrån varandra, säger Tommy Holm, ordförande för Hyresgästföreningen i Eskilstuna.

Kommunfastigheter hade yrkat en höjning på 2,75 procent. Förra året landade höjningen på 0,95 procent och året dessförinnan på ovanligt låga 0,55 procent. Enligt Tommy Holm motsvarar taxehöjningar ungefär hälften av årets höjning, medan resten motiveras bland annat av att Kommunfastigheter vill ha pengar till upprustning. Samtidigt är Hyresgästföreningen i Eskilstuna kritisk till att kommunen varje år plockar ut mångmiljonbelopp ur bostadsbolaget och använder pengarna till annan kommunal verksamhet, en fråga som föreningen kommer att lyfta under valrörelsen.

Annons

Kommunfastigheters vd Fredrik Elf skriver i ett mejl att han är nöjd med förhandlingsprocessen överlag och tycker att det har varit ett givande och tagande där resultatet är okej. Angående att pengar överförs från Kommunfastigheter till annan kommunal verksamhet skriver han: ”Kfast (…) har ett bra samarbete med olika aktörer som bidrar till att utdelningen leder till bra åtgärder i bland annat våra stadsdelar för att skapa trygga och socialt hållbara stadsdelar och utveckla Eskilstuna”.

Hyresgästföreningen förhandlar även avgifterna för parkeringsplatser med Kommunfastigheter. För vanliga parkeringsplatser blev höjningen 15 kronor i månaden, för platser med elstolpe 20 kronor, för garage 30 kronor och för mopedgarage fem kronor.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

 

Läs också Här vräks flest – Mikaela kämpar för att fler ska kunna bo kvar Mamma hyrde ut olovligt till sonen: "Ingen som informerade om detta" Duschade trots att kaklet var borta – nu måste mannen flytta De får högre hyra än grannarna på gården - "på tok för mycket" Kfast i Eskilstuna säljer till norsk miljardär

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.