Annons

”Att flytta isär var aldrig ett alternativ”

Värmdö Hugo Lundqvist och Cecilia Westgaard flyttade ihop i en hyrd sommarstuga. Men redan efter några månader sprack drömmen, de blev sjuka av mögel och fick flytta hem.
Foto: Cecilia Landmark
Hugo Lundqvists och Cecilia Westgaards första egna boende gjorde dem sjuka av mögel.

Vi hyrde en sommarstuga som vi hittade på Blocket. Vi flyttade in i september, men under hösten blev vi ganska dåliga båda två, vi fick ont i huvudet och var trötta. Det luktade sommarstuga i huset men vi tänkte inte så mycket på det. Men när jag fick utslag i ansiktet sa allergiläkaren att han misstänkte mögel, han kände att kläderna luktade. Hyresvärden drogs in, tester visade på mögel och ingen fick bo där. Vi fick flytta direkt. Då hade vi bott där ett halvår. 

Det löste sig bra med hyresvärden, vi fick tillbaka depositionen och senaste hyran. Nu har vi fått flytta hem till min sambos mamma. Det är aldrig roligt att behöva flytta hem igen, men bra att vi sparar lite pengar. Att flytta isär var aldrig något alternativ.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Vi gav upp lite efter stugan. Vi kollade lite men insåg att det är för dyrt. Förhoppningsvis pluggar vi båda två till hösten och då försöker vi hitta något gemensamt. Men det är först när man har garanterad studieplats som man får ställa sig i bostadskö. I Värmdös bostadskö är det inte någon större idé att stå, den kommer dessutom att läggas ned. 

Annons

Jag praktiserar i hemsjukvården och ser många som sitter själva i stora hus. De mår bra av att få vara hemma, men samtidigt måste det vara sorgligt att se huset förfalla och att inte orka ta hand om trädgården. Och det är så mycket dyrare om de måste flytta.
Det som byggs nu är framförallt bostadsrätter eller seniorbostäder, inget för unga vuxna.

Vi tittade inte bara efter lägenhet, vi kan tänka oss att hyra ett hus. Sommarstugor är bland de billigaste mellan september och maj. Men så här års kostar det lika mycket i veckan att hyra en sommarstuga som vi betalade i månaden. Nu är härligaste tiden här, vi hade haft två veckor kvar på kontraktet om vi kunnat bo kvar.

Läs också”Jag borde ha något eget nu”

Namn: Cecilia Westgaard, 22 år, och sambon Hugo Lundqvist, 21 år.
Bor: Hos hans mamma, efter att ha flyttat ihop i en hyrd sommarstuga.
Gör: Praktik i hemsjukvården under utbildning till undersköterska respektive jobbar på eventföretag.

Annons

Berättat för Cecilia Landmark

Fakta: Bostadsbristens ansikte 2014

I dag fattas upp till 150 000 lägenheter.  Räknar man även de kommande fem årens behov blir det nära 300 000. Fram till valet 2014 skriver vi varje vecka om dem som drabbas av bostadsbristen. Unga som gamla, från norr till söder.  Det här är deras berättelser och deras uppmaning till politikerna.

Se alla berättelser här.

 

Läs också "Jag bor med min dotter i ett rum hos min kompis" "Nu bor vi i ett källarförråd" "Jag känner en otrolig frustration" ”Jag fick fortsätta bo med mitt ex i nästan ett år efter att vi gjort slut”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.