Annons

Åtvidabergsvärd får mer tid

Åtvidaberg Hotet om avstängd el i fem hyreshus i Åtvidaberg är avvärjt, åtminstone tillfälligt. Hyresvärden har fått knappt två veckor på sig att betala elräkningarna.

Som Hem & Hyra tidigare berättat har energibolaget Eon informerat hyresgästerna i Real Estate:s fastigheter om att elen stängs av på måndag, om betalning inte skett. Men nu får hyresvärden mer tid på sig.

– Eon har gått med på att ge respit med betalningen till den 30 januari, för att inte hyresgästerna ska drabbas, säger Hyresgästföreningens jurist Ingrid Buskas.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det innebär att Hyresgästföreningen samtidigt avvaktar med ansökan om tvångsförvaltning, som Ingrid Buskas hade för avsikt att lämna till hyresnämnden i dag, fredag.

Annons

Även om ärenden av det här slaget, där el, värme eller vatten riskerar att stängas av, brukar prioriteras av hyresnämnden tror Ingrid Buskas att det hade kunnat ta några dagar att få ett beslut om eventuell tvångsförvaltning. Ibland är det också svårt att hitta någon som vill ta över förvaltningen.

Eftersom värmesystemet i husen är beroende av el hade en avstängning kunnat få obehagliga konsekvenser för hyresgästerna, även om de fortfarande haft el i sina lägenheter eftersom de själva betalar hushålselen separat.

Annons
Läs ocksåBeslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt husetHuset kommer att omges av tvångsförvaltning.

– Vi kommer att bevaka det här noga, säger Ingrid Buskas och betonar att begäran om tvångsförvaltning ändå kommer att skickas in om värden inte betalat när tidsfristen löper ut och det åter finns risk för elavstängning.

Läs också Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Här har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt” Nya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimpar Hovrätten slår fast: fortsatt tvångsförvaltning av skandalhus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.