HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Åtvidabergsvärd får mer tid

Åtvidaberg Hotet om avstängd el i fem hyreshus i Åtvidaberg är avvärjt, åtminstone tillfälligt. Hyresvärden har fått knappt två veckor på sig att betala elräkningarna.

Som Hem & Hyra tidigare berättat har energibolaget Eon informerat hyresgästerna i Real Estate:s fastigheter om att elen stängs av på måndag, om betalning inte skett. Men nu får hyresvärden mer tid på sig.

– Eon har gått med på att ge respit med betalningen till den 30 januari, för att inte hyresgästerna ska drabbas, säger Hyresgästföreningens jurist Ingrid Buskas.

Läs ocksåNya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimparFörbjudet att röka

Det innebär att Hyresgästföreningen samtidigt avvaktar med ansökan om tvångsförvaltning, som Ingrid Buskas hade för avsikt att lämna till hyresnämnden i dag, fredag.

Annons

Även om ärenden av det här slaget, där el, värme eller vatten riskerar att stängas av, brukar prioriteras av hyresnämnden tror Ingrid Buskas att det hade kunnat ta några dagar att få ett beslut om eventuell tvångsförvaltning. Ibland är det också svårt att hitta någon som vill ta över förvaltningen.

Eftersom värmesystemet i husen är beroende av el hade en avstängning kunnat få obehagliga konsekvenser för hyresgästerna, även om de fortfarande haft el i sina lägenheter eftersom de själva betalar hushålselen separat.

Annons
Läs ocksåHovrätten slår fast: fortsatt tvångsförvaltning av skandalhus

– Vi kommer att bevaka det här noga, säger Ingrid Buskas och betonar att begäran om tvångsförvaltning ändå kommer att skickas in om värden inte betalat när tidsfristen löper ut och det åter finns risk för elavstängning.

Läs också Stal smink för 300 000 – nu tar han över tvångsförvaltat hus Hem & Hyra utser: Sveriges värsta värdar - skandalvärd i Mellansverige i topp Värst 2: Här är värden som drivit över 500 rättsprocesser

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.