Annons

Avlopp i Landskrona orsakar oro

Landskrona Rören i Landskrona bubblar, luktar och låter. När avloppsvattnet ännu en gång svämmade över i kök och badrum fick hyresgästen nog. Ärendet är nu ett fall för hyresnämnden.
Foto: Pixabay
Den 40-åriga kvinnan har fått översvämmat avloppsvatten i både kök och badrum.

Den 40-åriga kvinnan i Landskrona har flera gånger drabbats av stopp i samtliga av lägenhetens avlopp. Efter en lång orolig väntan hävs stoppen och vattnet sjunker sakta igen. Förutom de regelbundna stoppen, bubblar, låter och luktar det från rören. Det har även hänt att vattnet stigit så mycket i både köksavlopp och golvbrunn att avloppsvattnet har orsakat vattenskador i bland annat badrummet.

Trots att hyresgästen och flera av hennes grannar har kontaktat hyresvärden och berättat om problemen har de inte fått hjälp. Eftersom problemen med avloppen verkar vara allvarligare än hårtussar i hyresgästernas golvbrunnar har en spolning av fastighetens stammar efterfrågats. En ansökan om ett åtgärdsföreläggande mot värden har lämnats till hyresnämnden. Den 15 mars är parterna kallade till möte.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Så återvinner du ditt fett på rätt sätt Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan Förhoppningarna gick upp i rök: sluteldat för hyresgäster med öppen spis Lämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.