HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Avskedad och Hyresgästföringen gjorde upp i tingsrätten

Skåne Den avskedade stämde Hyresgästföreningen på över en miljon kronor. En rättegång väntade i Helsingborgs tingsrätt men nu har parterna kommit överens i en förlikning. Summan hålls hemlig.

På tisdagen hölls en muntlig förberedelse i Helsingborgs tingsrätt. Till en början såg parterna ut att vara långt ifrån varandra. På den ena sidan den avskedade medlemsrekryteraren med ombud som menade att avskedandet var helt utan laglig grund. På den andra sidan Hyresgästföreningens ombud som höll fast vid att den förre anställde hade misskött sig så grovt, inte minst mot lojalitetsplikten, att det var helt rätt att han fick lämna sin tjänst. Medlemsrekryteraren i region norra Skåne fick gå på stående fot i mars. Mer om det kan du läsa här.

Ett rättegångsdatum sattes ut men när rådmannen ändå frågade om parterna kunde tänka sig att diskutera en förlikning var båda positiva. Efter det inleddes diskussioner, enskilt en i taget. Efter cirka en timme var man överens. Ingen ville dock efteråt berätta om någon summa eller andra överenskommelser. Ombudet Henric Einarsson, Rive Juridiska Byrå, menade dock att den var rätt att gå med på.
— Sådana här mål handlar mycket om principiella frågor och det är alltid osäkra mål.
Hyresgästföreningens ombud Sven Rosqvist, från arbetsgivarföreningen KFO, ville inte heller han gå in på detaljer.
— Vi är nöjda. Det kan beskrivas som att vi betalar en försäkringspremie istället för att riskera en ännu högre kostnad. Sedan får vi ta i beaktan att det är skönt att slippa bråk, sådant tar energi från organisationen.

Läs ocksåAvskedad får behålla sin fastighet – tills vidare

Innebär det här att ni ändå ger den avskedade rätt?
— Nej, en förlikning innebär aldrig att vi tar ställning i rätt eller fel. Sakfrågan har vi lagt åt sidan, säger Sven Rosqvist.

Den avskedade själv var lättad.
— Det känns bra, nu kan jag gå vidare i livet.

Läs också Före detta kollegor vittnar mot avskedad Hyresgästföreningen stäms på över en miljon Hyresgästföreningen mobiliserar mot marknadshyror Knarkaffärer och uppbrutna förråd - vardag i Rikshemshus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.