HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Före detta kollegor vittnar mot avskedad

Helsingborg Mannen blev avskedad på stående fot av Hyresgästföreningen. Nu kan hans före detta kollegor komma att vittna mot honom. Det framkommer i svaromålet mot miljonstämningen.

Ord står mot ord. Hyresgästföreningen, med regionkontor i Helsingborg, menar att den före detta medlemsrekryteraren har misskött sig. Och det så grovt att det var helt riktigt att avskeda honom. Den avskedade själv har en helt annan version av vad som har hänt och menar att avskedandet är olagligt. I april stämde han föreningen vid Helsingborgs tingsrätt på över en miljon kronor. Mer om det kan du läsa här.

På cirka tio sidor har Hyresgästföreningen nu lämnat in sitt svaromål till Helsingborgs tingsrätt. I det radar de upp sina argument. Enligt handlingarna kan flera före detta kollegor komma att höras i rätten. De ska höras om de omständigheter som ledde fram till avskedande.
Föreningen lägger också fram en rad skriftlig bevisning. Bland annat tidningsartiklar om konflikten som ska visa att han, via sina ”kolliderande sysslor” gett föreningen ”trovärdighetsskadande publicitet”.

Läs ocksåHyresgästföreningen stäms på över en miljonMedlemsvärvaren väljer nu att stämma Hyresgästföreningen på över en miljon kronor.

I mitten av september hålls muntlig förberedelse vid Helsingborgs tingsrätt.

Mer om konflikten kan du läsa här:

”Viktigt för oss att agera oerhört resolut”

Läs ocksåKlimatsmart bygga med gammalt material – pilotprojekt i Helsingborgbygga med gammalt material

Fick sparken från Hyresgästföreningen – riskerar ”särskild förvaltning”

Avskedad får behålla sin fastighet – till vidare

 

Läs ocksåHyreskrav på över 13 procent väcker oro i Hällevadsholm
Läs också Behöver lagerplats – men nekas hyra ut i andra hand Levande laboratorium - för hyresgästers transporter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.