Annons

Före detta kollegor vittnar mot avskedad

Helsingborg Mannen blev avskedad på stående fot av Hyresgästföreningen. Nu kan hans före detta kollegor komma att vittna mot honom. Det framkommer i svaromålet mot miljonstämningen.

Ord står mot ord. Hyresgästföreningen, med regionkontor i Helsingborg, menar att den före detta medlemsrekryteraren har misskött sig. Och det så grovt att det var helt riktigt att avskeda honom. Den avskedade själv har en helt annan version av vad som har hänt och menar att avskedandet är olagligt. I april stämde han föreningen vid Helsingborgs tingsrätt på över en miljon kronor. Mer om det kan du läsa här.

På cirka tio sidor har Hyresgästföreningen nu lämnat in sitt svaromål till Helsingborgs tingsrätt. I det radar de upp sina argument. Enligt handlingarna kan flera före detta kollegor komma att höras i rätten. De ska höras om de omständigheter som ledde fram till avskedande.
Föreningen lägger också fram en rad skriftlig bevisning. Bland annat tidningsartiklar om konflikten som ska visa att han, via sina ”kolliderande sysslor” gett föreningen ”trovärdighetsskadande publicitet”.

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

I mitten av september hålls muntlig förberedelse vid Helsingborgs tingsrätt.

Mer om konflikten kan du läsa här:

Annons

”Viktigt för oss att agera oerhört resolut”

Läs ocksåHyresgästföreningen stäms på över en miljonMedlemsvärvaren väljer nu att stämma Hyresgästföreningen på över en miljon kronor.

Fick sparken från Hyresgästföreningen – riskerar ”särskild förvaltning”

Avskedad får behålla sin fastighet – till vidare

Annons

 

Läs ocksåVärd tog ut halv miljon i överhyra – hyresgästen Lars: "Dålig stil"Lars Johansson, hyresgäst hos Husia AB i Lysekil.
Läs också Hyrde otillåtet i andra hand i fem år - därför får han ändå bo kvar Hyresvärden monterade bort dörrbromsen – Marianne, 88, föll och skadades allvarligt När ägarna överger hyreshuset mitt i stan: ”Vi utesluter inte tvångsförvaltning”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.