Annons

Bänken för bucklig för att skära grönsaker på

Kista Ett av många fel är en diskbänk som inte duger till att skära grönsaker. Men hyresvärden påstår att lägenheten är bristfri.

Det är mögel bakom badkaret, fettfläckar på tapeten och plastmattan har märken efter cykeldäck.

Men värst är det ändå i köket.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

– Diskbänken är så bucklig att jag inte kan laga mat, skärbrädan fl yttar på sig när jag skär grönsaker, det finns ingenstans där den kan stå rakt, säger hyresgästen.

Hon har bett om att få saker fixade flera gånger sedan hon flyttade in för åtta år sedan. Hyresvärden har varit där och i hennes besiktningsprotokoll finns flera 3:or, vilket står för ”dåligt eller skadat skick”. Parketten ska slipas, ny matta och tapeter ska upp.

Men ett år senare har felen försvunnit. På pappret. Nu står det 2:or – det vill säga ”godkänt” – på alla punkter utom en.

Annons
Läs ocksåNya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimparEn man med en cigarett i munnen och lagboken.

Hans Edlund på Stridbar förvaltning vill inte förklara för Hem & Hyra vad det beror på. Det enda som återstår på protokollet är att väggen bakom badkaret behöver målas.

Hyresnämnden går helt på hyresgästens linje. Allt som hon med hjälp av Hyresgästföreningens dokumentation begär – totalt sju punkter – ska åtgärdas. Köket ska ”repareras så lådorna går att dra ut var för sig”, spis och diskbänk bytas ut.

Hyresvärden KB Tönsbergsgatan 1–15, som ägs av Broadgate Stendörren fastigheter, dök aldrig upp för att förklara sig och får betala 50 000 i vite om de inte är klara i april.

Läs ocksåPandemin hindrar svåra hyresnämndsfall - Izabelle fick leva flera år i skadad lägenhetIzabelle Widensvärds golvmattor ligger löst.

– Det är nonchalant av en hyresvärd att inte komma när hyresnämnden kallar. Det är en varningssignal, säger Torbjörn Larsson från Hyresgästföreningen.

Annons

Hyresgästen ser fram emot att få ordning i lägenheten:

– Det var bra att Hyresgästföreningen gick igenom allt och tog bilder.

Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.

Läs också Onåbar värd vägrar röja upp – riskerar vite på 30 000 kronor Stal smink för 300 000 – nu tar han över tvångsförvaltat hus Fyra månader utan spis − höggravida Rebecca lagar familjens mat på golvet
Länkar Se hela listan över fällda hyresvärdar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.