HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Barbro Engman lämnar styrelsen i Samtrygg

Stockholm Barbro Engman lämnar ordförandeposten i Samtrygg, som förmedlar andrahandsbostäder. "Jag fyller sjuttio och lämnar saker med ålderns rätt. Det är inget märkvärdigt", säger hon.
Barbro Engman har varit med och byggt upp Samtrygg men väljer nu att lämna bolaget.

Barbro Engman, före detta förbundsordförande i Hyresgästföreningen, har under sex-sju år varit engagerad i bolaget Samtrygg, en marknadsplats som förmedlar andrahandsbostäder. I två år har hon varit ordförande men i maj lämnade hon ordförandeposten.

Varför lämnar du?

Läs ocksåBarbro Engman i styrelsen för andrahandstjänst

– Jag fyller 70 på söndag och lämnar olika saker med ålderns rätt. Det är inget märkvärdigt. Jag träffade Markus som grundat bolaget första gången för sex sju år för att få igång det här, nu får de stå på egna ben.

Du har tidigare sagt i Hem & Hyra ”Jag ger mig in i andrahandsmarknaden och ser om man kan åstadkomma något bättre än det som finns nu. Så här med facit i hand, hur gick det?

– Det kommer att gå jättebra för dem eftersom det finns många människor som inte törs hyra ut sina lägenheter och vill att det ska vara riktiga kontrakt och ha försäkringar. Det är den nischen Samtrygg har, att hyra ut enligt de regler som finns.

Läs ocksåHyror pressas upp genom förmedlingstjänsten SamtryggMargarita Zygouri hoppas att familjen nu kan få tillbaka pengarna som de betalat i överhyra.

Har du några nya projekt på gång?

– Jag skriver politiska krönikor i Dala-Demokraten och Gotlands tidningar, sitter i styrelsen Förorten i centrum och har nyligen avslutat ett års arbete för Rädda Barnen som heter Rädda Barnen i Framtiden och handlar om Rädda barnen som folkrörelse. Nu ska jag bara ta kortare uppdrag.

Läs också Andrahandshyrorna skenar trots pandemin – Moa letar akut bostad: "Brutal situation" Par drog in över 1,2 miljoner på andrahandsuthyrning Rektor Galatia förlorar kontraktet i hovrätten: "Om jag bara vetat..."

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.