Annons

Barnfamilj riskerar förlora bostad på Seved

Malmö En familj bestående av tio personer bor i trerummaren men en elfte person står på kontraktet. Han bor någon annanstans, menar MKB, som har tagit fallet till hyresnämnden.
Foto: Anders Paulsson
Seved

Tanken är att en hyresgäst ska bo i sin lägenhet permanent. Det skriver MKB i sin ansökan till hyresnämnden. Men när värden gjorde ett “spontant hembesök” i lägenheten på Seved i slutet av mars i år öppnade någon annan än mannen som står på kontraktet sedan mer än 20 år tillbaka.

Bakgrunden till besöket var uppgifter om att hyresgästen hyrde ut svart, eller lät för många personer bo i lägenheten. Enligt värden är bostaden lämplig för max tre personer. MKB menar att mannen har överlåtit hemmet till barnfamiljen på totalt tio personer utan tillåtelse. Ett brev med en varning gick ut strax efter besöket i våras och följdes kort därefter upp med ett meddelande om uppsägning. Bostaden ska vara tömd i slutet av augusti, enligt skrivelsen.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

MKB har för avsikt att låta lägenheten gå till någon bostadsökande via Boplat syds kö om uppsägningen går igenom i hyresnämnden. Den stora bostadsbristen i Malmö beskrivs som en bidragande faktor till att familjen ska kastas ut.

Det är oklart vad mannen tycker om MKB:s agerande. Han har än så länge inte hört av sig till hyresnämnden med någon förklaring.

Annons
Läs också Så rundar Annie bostadskön - söker på egen hand: “Värdarnas krav helt orimliga”. Anmäld 829 gånger för fejkboende – grannfejd avgjord i rätten: ”Allt är fabricerat” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Hyresgästen länsade kvinnans lägenhet på möbler och saker: ”Trodde inte det var sant”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.