Annons

Bebisar ställs i bostadskön

Umeå Kötiden för en bostad i Umeå är i snitt åtta år, beroende på område. Vill man bo på Öbacka är kötiden 16 år. För att trygga sina barns framtida bobehov ställs de i kö vid födseln.

I studentstaden Umeå står tusentals i kö för ett förstahandskontrakt i allmännyttans bestånd. Bostadsbristen har lett till allt längre bostadsköer och tider. I de mindre attraktiva utkanterna av staden är ruljansen högre och en kötid på runt fyra år tillräcklig för att få en lägenhet. Treor är attraktiva och för de närmast centrum är kön dryga decenniet. Nyligen förmedlades en 5:a på Öbacka till en som stått 16 år i kön.

Tiderna kan komma att ändras, men för att trygga sina barns framtida behov av bostad väljer nu många att anmäla sina barn till kommunala AB Bostadens kö redan när de föds.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Vissa är bara några veckor gamla när de skrivs in.

Annons

– Jag ställde min dotter i bostadskö när hon bara var någon månad gammal. Det var likadant när jag fick min son fyra år senare, säger Umeåbon och tvåbarnsmamman Sandra Gould, till P4 Västerbotten.

Hon funderar nu på att ställa sina barn i kö även i andra städer.

Annons
Läs ocksåVärdarnas hårda krav – då får du nobben om du vill bo i Malmö
Läs också Gratis kommunal bostadskö försvinner och ersätts av större som kostar Gav bort elva år i bostadskön till sitt ex – sägs upp Så länge måste du köa till de mest populära adresserna – Jeannette väntade i 10 år Lisa ville inte bo granne med vägglöss – blev av med tio års köpoäng

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.