HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Bebisar ställs i bostadskön

Umeå Kötiden för en bostad i Umeå är i snitt åtta år, beroende på område. Vill man bo på Öbacka är kötiden 16 år. För att trygga sina barns framtida bobehov ställs de i kö vid födseln.

I studentstaden Umeå står tusentals i kö för ett förstahandskontrakt i allmännyttans bestånd. Bostadsbristen har lett till allt längre bostadsköer och tider. I de mindre attraktiva utkanterna av staden är ruljansen högre och en kötid på runt fyra år tillräcklig för att få en lägenhet. Treor är attraktiva och för de närmast centrum är kön dryga decenniet. Nyligen förmedlades en 5:a på Öbacka till en som stått 16 år i kön.

Tiderna kan komma att ändras, men för att trygga sina barns framtida behov av bostad väljer nu många att anmäla sina barn till kommunala AB Bostadens kö redan när de föds.

Läs ocksåSå länge måste du köa till de mest populära adresserna – Jeannette väntade i 10 årJeannette René de Vreede köade i tio år för sin drömlägenhet intill Trollhätte Kanal.

Vissa är bara några veckor gamla när de skrivs in.

– Jag ställde min dotter i bostadskö när hon bara var någon månad gammal. Det var likadant när jag fick min son fyra år senare, säger Umeåbon och tvåbarnsmamman Sandra Gould, till P4 Västerbotten.

Hon funderar nu på att ställa sina barn i kö även i andra städer.

Läs ocksåLisa ville inte bo granne med vägglöss – blev av med tio års köpoäng
Läs också Politisk färg påverkar varken hyresköerna eller byggandet Nyseparerade Piotr nekades lägenhet – så svarar Einar Mattssons vd Nyseparerade Piotr nekas bostad av värden Einar Mattsson – för att han har barn

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.