HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Beslutet gick igenom i Nora

Nora ​Trots Hyresgästföreningens demonstrationer utanför, sa fullmäktiges styrande partier ja till förslagen att omorganisera bland annat Norabostäder.

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet tycker att beslutet är förhastat och är taget på lösa grunder.

– Det verkar som att majoriteten inte ens själva vet vad deras beslut innebär, säger Socialdemokraternas Marie-Louise Forsberg Fransson, till Sveriges Radio Örebro.
 
Beslutet, som togs vid ett extrainsatt kommunfullmäktige, innebär att kommunen ska bilda ett holdingbolag. Och det är holdingbolaget som ska besluta om de förslag som presenterades i en konsultrapport om Norabostäders framtid ska genomföras eller ej.
 
Förslagen innebär bland annat att hyran ska höjas och att lägenheter ska säljas till privata fastighetsägare.
 
Forsberg Fransson är kritisk.
– Nu lägger man arbetet i knäet på en tillförordnad vd och en styrelse som inte utsetts ännu. De här frågorna borde bestämmas av en ägare, alltså kommunen, inte av bolaget själv, säger hon till Sveriges Radio Örebro.
 
I protest hoppade samtliga socialdemokratiska ledamöter och suppleanter av sina styrelseuppdrag.
– Vi väljer att avgå, för att kunna agera politiskt, utåt, på ett bättre sätt, säger Marie-Louise Forsberg-Fransson.

Läs också Tuffare tider: Allt färre klarar hyran i Östersund Fler kämpar för att få ekonomin att gå ihop – stor oro för hyreshöjning Värdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut" Gustavs hyra skulle chockhöjas: "Jag hade inte kunnat bo kvar" Hyrorna klara för 6 000 studenter: "Bra uppgörelse ett år som detta"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.