HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Billiga och klimatsmarta hyresrätter i Borgholm

Borgholm Fler klimatsmarta hyresrätter med låga hyror. Det kan bli verklighet i Borgholm som idag lider brist på billiga hyresrätter. Förhoppningen är att de ska bidra till att fler unga bosätter sig i kommunen.
Klimatsmarta och billiga hyresrätter på gång i Borgholm.

Ett femtiotal nya hyresrätter är på gång i Borgholm. Byggföretaget Ljusbo Hyreshus AB är ett av de företag som fått stöd av Vinnova och Boverket för att bygga klimatsmarta hyresrätter för lågkostnadsboende. Nu är företaget intresserade av tomter på Öland. Här vill Ljusbo Hyreshus AB bygga 15 klimatsmarta lägenheter i tre trähus i naturnära miljöer.

– De skickade ut förfrågan till 40 kommuner. Vi var snabba på bollen och kontaktade dem. Nu ska vi snart träffas. Vi kan erbjuda lämpliga tomter i Stora Rör eller Rälla, säger kommunalrådet Ilko Corkovic (S).

Läs ocksåHyresgäster i Nybro bjuds på teater

Men Borgholms kommun har även egna planer för att bygga bort bostadsbristen. Byggprojekt för fler hyreslägenheter är på gång i Rälla och Löttorp. Byggena på de båda orterna ska generera sammanlagt ett 20-tal hyresrätter. Även Borgholm Energi har planer på att producera hyreslägenheter. 

Läs också Ny granskning: Bra betyg och trångbodd - fullt möjligt Dom: Ersättningslägenhet får vara mindre och dyrare Lilafärgat hår gav skadestånd Stenograferande ordförande avgår efter 35 år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.