Annons

Billiga och klimatsmarta hyresrätter i Borgholm

Borgholm Fler klimatsmarta hyresrätter med låga hyror. Det kan bli verklighet i Borgholm som idag lider brist på billiga hyresrätter. Förhoppningen är att de ska bidra till att fler unga bosätter sig i kommunen.
Klimatsmarta och billiga hyresrätter på gång i Borgholm.

Ett femtiotal nya hyresrätter är på gång i Borgholm. Byggföretaget Ljusbo Hyreshus AB är ett av de företag som fått stöd av Vinnova och Boverket för att bygga klimatsmarta hyresrätter för lågkostnadsboende. Nu är företaget intresserade av tomter på Öland. Här vill Ljusbo Hyreshus AB bygga 15 klimatsmarta lägenheter i tre trähus i naturnära miljöer.

– De skickade ut förfrågan till 40 kommuner. Vi var snabba på bollen och kontaktade dem. Nu ska vi snart träffas. Vi kan erbjuda lämpliga tomter i Stora Rör eller Rälla, säger kommunalrådet Ilko Corkovic (S).

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men Borgholms kommun har även egna planer för att bygga bort bostadsbristen. Byggprojekt för fler hyreslägenheter är på gång i Rälla och Löttorp. Byggena på de båda orterna ska generera sammanlagt ett 20-tal hyresrätter. Även Borgholm Energi har planer på att producera hyreslägenheter. 

Annons
Läs också När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.