HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Bjuvsbostäders vd får gå

Bjuv Bjuvsbostäders styrelse förlorade förtroendet för vd:n Mats Nilsson. Igår fick han officiellt lämna sin post. Orsaken beror på olika uppfattningar om beslutet att sälja 30 procent av Bjuvsbostäders bestånd.
Bjuvsbostäder äger idag cirka 1 100 lägenheter. En försäljning av cirka 30 procent uppskattas ge en vinst på cirka 50 miljoner.

Den 27 februari klubbade kommunfullmäktige igenom förslaget att sälja 30 procent av det kommunala bostadsbolaget i Bjuv. Mats Nilsson, vd sedan sju år tillbaka, pekade på riskerna med en försäljning i sin konsekvensanalys. I måndags den 9 mars sammanträdde styrelsen för Bjuvsbostäder och avsatte Mats Nilsson som vd.

− Mats har varit en mycket duktig vd men i och med beslutet att sälja av 30 procent av beståndet har vi upplevt att vi inte har Mats med oss. Vårt förtroende för Mats har därför sjunkit och då kom vi överens om att entlediga honom, säger Claes Osslén, (SD), ordförande i Bjuvsbostäders styrelse.

Läs ocksåBjuvsbostäder: Miljonförluster väntar om delar av bostadsbolaget säljs ut

Hur ser uppsägningsavtalet ut?
− Mats Nilsson har sex månaders uppsägningstid. Han hävdar själv att han har ett års uppsägningstid men vi är inte överens om villkoren. Detta är något som våra jurister ska titta på.

Igår den 10 mars tillsattes Magnus Ingvarsson som tillfällig vd. Enligt LinkedIn har han bland annat varit anställd som boservicechef vid Laholmshem och som vd vid Båstadhem. Han har även jobbat med försäljning av fastigheter. Vilken månadslön han ska ha är ännu inte förhandlat.

Mats Nilsson kommenterar sitt avsked så här:
− Vi hade ett styrelsemöte i måndags. Det var ingen större dramatik. De ville ha en annan vd som kunde fullfölja kommunfullmäktiges beslut. Jag har gjort en konsekvensanalys och pekat på riskerna med en sådan försäljning. Då är det bättre att en annan vd får ta över.

Läs ocksåDelar av Bjuvsbostäder nu till salu

Mats Nilsson uppger att han inte har någon fallskärm men vill inte i övrigt kommentera vilka ekonomiska överenskommelser parterna har träffat. Hans månadslön är 86 000 kronor.
Rekryteringen av en ny vd påbörjas under våren.

Läs också Bötfälld för några veckor på fel adress: ”Vill inte ha mer problem” Parkett och dörr 52 000 kronor dyrare när hyresgästen vägrade betala Nu förklarar paret: "Därför äter vi grannarnas sopor"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.