Annons

Bjuvsbostäders vd får gå

Bjuv Bjuvsbostäders styrelse förlorade förtroendet för vd:n Mats Nilsson. Igår fick han officiellt lämna sin post. Orsaken beror på olika uppfattningar om beslutet att sälja 30 procent av Bjuvsbostäders bestånd.
Bjuvsbostäder äger idag cirka 1 100 lägenheter. En försäljning av cirka 30 procent uppskattas ge en vinst på cirka 50 miljoner.

Den 27 februari klubbade kommunfullmäktige igenom förslaget att sälja 30 procent av det kommunala bostadsbolaget i Bjuv. Mats Nilsson, vd sedan sju år tillbaka, pekade på riskerna med en försäljning i sin konsekvensanalys. I måndags den 9 mars sammanträdde styrelsen för Bjuvsbostäder och avsatte Mats Nilsson som vd.

− Mats har varit en mycket duktig vd men i och med beslutet att sälja av 30 procent av beståndet har vi upplevt att vi inte har Mats med oss. Vårt förtroende för Mats har därför sjunkit och då kom vi överens om att entlediga honom, säger Claes Osslén, (SD), ordförande i Bjuvsbostäders styrelse.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Hur ser uppsägningsavtalet ut?
− Mats Nilsson har sex månaders uppsägningstid. Han hävdar själv att han har ett års uppsägningstid men vi är inte överens om villkoren. Detta är något som våra jurister ska titta på.

Annons

Igår den 10 mars tillsattes Magnus Ingvarsson som tillfällig vd. Enligt LinkedIn har han bland annat varit anställd som boservicechef vid Laholmshem och som vd vid Båstadhem. Han har även jobbat med försäljning av fastigheter. Vilken månadslön han ska ha är ännu inte förhandlat.

Mats Nilsson kommenterar sitt avsked så här:
− Vi hade ett styrelsemöte i måndags. Det var ingen större dramatik. De ville ha en annan vd som kunde fullfölja kommunfullmäktiges beslut. Jag har gjort en konsekvensanalys och pekat på riskerna med en sådan försäljning. Då är det bättre att en annan vd får ta över.

Annons
Läs ocksåBjuvsbostäder: Miljonförluster väntar om delar av bostadsbolaget säljs ut

Mats Nilsson uppger att han inte har någon fallskärm men vill inte i övrigt kommentera vilka ekonomiska överenskommelser parterna har träffat. Hans månadslön är 86 000 kronor.
Rekryteringen av en ny vd påbörjas under våren.

Läs också Delar av Bjuvsbostäder nu till salu Fängelsedomar i muthärva inom kommunalt fastighetsbolag överklagas Har du hamnat i bråk med värden? Så fungerar hyresnämnden Hotande hyresgäst blev uppsagd – gjorde huset strömlöst och utan värme

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.