HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Blev av med kontraktet på grund av dotterns panikångest

Stockholm En man i femtioårsåldern får sitt hyreskontrakt i Vasastan uppsagt på grund av dotterns panikångestattacker. Flera av grannarna har klagat och vittnar om störd sömn. Hyresnämnd och hovrätt gick på fastighetsägarens linje och mannen och dottern måste flytta.

Lägenheten, en etta med kokvrå, hyrs av mannen, men brukas sedan 2006 i huvudsak av hans dotter. En av grannarna som vittnade i hyresnämnden berättar om skrik vid ett hundratal tillfällen och att störningarna på senare tid har intensifierats. Dottern ska bland annat ha kastat möbler omkring sig och polis har varit tillkallad ett tiotal gånger.

Pappan menar att familjen har gjort sitt yttersta för att få hjälp av psykiatrin det senaste året men att han samtidigt har förståelse för grannarnas situation. Han säger också att om dottern skulle bli av med lägenheten skulle det innebära ett nytt avbrott i hennes liv, som kan bli svårt att återhämta sig från. Något som nu blir verklighet.

Läs ocksåTotalförstörde ettan på fem månader – krävs på nära en kvarts miljon kronorEn sönderslagen badrumsdörr och hand som håller i pengar.
Läs också Vidrig stank spreds i hyreshuset - utpekade grannen slängs ut: "Har inte orsakat lukten" Bombmannen fick komma tillbaka - nu rasar grannarna: "Jävligt obehagligt" Missade att betala en månadshyra i somras – tvingas flytta Tidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.