Annons

Blev av med kontraktet på grund av dotterns panikångest

Stockholm En man i femtioårsåldern får sitt hyreskontrakt i Vasastan uppsagt på grund av dotterns panikångestattacker. Flera av grannarna har klagat och vittnar om störd sömn. Hyresnämnd och hovrätt gick på fastighetsägarens linje och mannen och dottern måste flytta.

Lägenheten, en etta med kokvrå, hyrs av mannen, men brukas sedan 2006 i huvudsak av hans dotter. En av grannarna som vittnade i hyresnämnden berättar om skrik vid ett hundratal tillfällen och att störningarna på senare tid har intensifierats. Dottern ska bland annat ha kastat möbler omkring sig och polis har varit tillkallad ett tiotal gånger.

Pappan menar att familjen har gjort sitt yttersta för att få hjälp av psykiatrin det senaste året men att han samtidigt har förståelse för grannarnas situation. Han säger också att om dottern skulle bli av med lägenheten skulle det innebära ett nytt avbrott i hennes liv, som kan bli svårt att återhämta sig från. Något som nu blir verklighet.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Hyresgäst ringde störningsjouren 41 gånger och skrek ”åk hem till Afrika” till grannar – sägs nu upp från lägenhet Sopkaos på balkongen – hyresgäst uppsagd för tredje gången Hade "råd" att köra Voi - tvingas flytta efter att socialen vägrat betala hyran Använde cykeln som ”kylskåp” – sopkaos när fiskmåsar letade mat Hyrde ut svart utan nyckel – par fick ta balkongvägen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.