Annons

Bor kvar tillfälligt efter brand

Eksjö 17 personer förlorade sina hem vid branden i Eksjö Gamla trästan. En del av dem är kvar i tillfälliga boende.
Foto: Annika Wallsson
En kvinna omkom och 14 hyreslägenheter samt tre butiker förstördes i branden i Eksjös Gamla trästan.

Totalt försvann 14 hyreslägenheter samt tre butiker i lågorna som förstörde historiskt viktiga trähus i Eksjö i mitten på augusti. Även en ung kvinna omkom.

Hyresgästerna förlorade inte bara sina hem utan även sina hyreskontrakt och de måste själva ordna nytt hem. Läs mer om det här: Lågorna kan sluka både hem och kontrakt

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Även om det inte finns någon skyldighet, har både kommunen och kommunägda Eksjöbostäder gjort sitt bästa att luska fram lägenheter till de drabbade familjerna. Jürgen Beck, utvecklingschef hos Eksjö kommun, berättar att en del valt att bo kvar i tillfälliga boenden, exempelvis hos föräldrar, släkt och vänner.

Annons

– Vi har bostadsbrist även i Eksjö så det är svårt att lösa permanent boende. Men vi har gjort listor med möjliga boenden, en del är korttidsboenden, och sedan är det upp till dem om de vill eller inte. Vi vet även att en del av dem inte ska bo kvar i Eksjö utan studera på annan ort, säger Jürgen Beck.

Eksjö kommun, den privata fastighetsägaren och länsstyrelsen har inlett samråd om vad som ska hända på fastigheten.

Annons
Läs ocksåKrossade ett fönster och orsakade brand i lägenheten: "Jag måste ha gått i sömnen"Ett bildmontage av en utbränd köksdel, en klocka och tabletter.
Läs också Skulle äta pommes frites och lökringar – orsakade skador för 787 000 kronor Räddningstjänsten kritiska mot kommunens missbruksboende - hög risk att fler dör Brand i lägenhet under flytt – hyresgästen måste betala 1,5 miljoner Risk ladda cykelbatteriet hemma – antalet bränder har ökat

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.