HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Bromöllahem höjer hyrorna med lite över 2,5 procent

Bromölla Den första januari nästa år höjer Bromöllahem hyrorna med 2,55 procent. Höjningen kommer att gå till underhåll.

För en lägenhet som kostar 5 000 kronor i månaden blir det en höjning med 128 kronor i månaden. Orsaken bakom höjningen är bostadsbolagets underhållsbehov. Detta gäller för samtliga lägenheter utom fastigheterna Vajle Strand och Köpmannen 9. De får ingen hyreshöjning alls.

− Vi har ett stort behov av att öka underhållet på våra fastigheter. Hyreshöjningen kommer att gå tillbaka till hyresgästerna i form av hög boendekvalitet, säger Bromöllahems vd Leif Dufva.

Läs ocksåNagelsalong krävde 13 000 efter gardinhaveri – får 78 kronor

Bostadsbolaget yrkade på 3,1 procent men är ändå nöjda med att de hamnade på 2,55 procent.

Annons

− Det är ju en avvägning av våra behov och hyresgästernas förmåga att betala, säger Leif Dufva.

Hyresgästföreningen anser att det är rimligt att Bromöllahem får en hyreshöjning så att de kan öka underhållet av sina fastigheter.

Läs ocksåMångfald vid nyanställningar ger Bromöllahem pris

– Årets förhandling har i stort kretsat kring AB Bromöllahems påbörjade underhållssatsning. För att klara det påtalade underhållsbehovet krävs också en utökad underhållsbudget, säger Margareta Björkvald förhandlare vid Hyresgästföreningen i ett pressmeddelande.

Annons

 

Läs också Bromöllahem planerar för nya lägenheter på Ivöstrand Efter år av misslyckanden - ägardirektiven förändras Dyra vattenskador i Bromölla

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.