HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Campushem krävs på hyressättningsavgift

Växjö Hyresgästföreningen kräver Campushem på nästan 16 000 kronor i hyressättningsavgift. Campushem bestrider fakturan.

Enligt lag har Hyresgästföreningen rätt till en skälig ersättning för att de årligen förhandlar hyror och annat som rör boendet i de fastigheter som omfattas av förhandlingsordning. Ersättningen betalas via hyran och ligger på 12 kronor i månaden per lägenhet.

Hyresgästföreningen skickade sin räkning för 2012-års hyressättningsavgift till Campushem i augusti i år. Räkningen kom tillbaka i september med noteringen: ”Vi är nya fastighetsägare och har inget avtal och bestrider fakturan.”

Läs ocksåGrannarna satte stopp för monsterhöjningen - värden ville höja med 2000 kronor i månadenEn man i grön tröja och keps i förgrunden. I bakgrunden en kvinna som tittar ut genom ett fönster i ett rött hus.

Förhandlingsordningen tecknades 2010 och följer med en fastighet vid ägarbyte. Hyresgästföreningen anser därför att Campushem är betalningsskyldig och lämnade i dag in en stämningsansökan till tingsrätten. Där yrkar föreningen att tingsrätten ska förpliktiga Campushem att betala 15 840 kronor till föreningen för obetalda hyressättningsavgfiter.

Läs mer:

Annons

Campushem anklagas för att straffa studenter

Läs ocksåTvärnit för förhandlingar om studenthyror i GöteborgSGS vill höja studenternas hyror med 8,7 procent. Det motsvarar 522 kronor mer i månaden för en studentlya som i dag kostar 6 000 kronor.

Kräver Campushem på 100 000 kronor

Läs också Lundastudent tog inga poäng – kastas ut från sitt boende Catherine gör städningen till ett rent nöje – ingen idé att klanka ner på studenterna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.