Annons

Campushem krävs på hyressättningsavgift

Växjö Hyresgästföreningen kräver Campushem på nästan 16 000 kronor i hyressättningsavgift. Campushem bestrider fakturan.

Enligt lag har Hyresgästföreningen rätt till en skälig ersättning för att de årligen förhandlar hyror och annat som rör boendet i de fastigheter som omfattas av förhandlingsordning. Ersättningen betalas via hyran och ligger på 12 kronor i månaden per lägenhet.

Hyresgästföreningen skickade sin räkning för 2012-års hyressättningsavgift till Campushem i augusti i år. Räkningen kom tillbaka i september med noteringen: ”Vi är nya fastighetsägare och har inget avtal och bestrider fakturan.”

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Förhandlingsordningen tecknades 2010 och följer med en fastighet vid ägarbyte. Hyresgästföreningen anser därför att Campushem är betalningsskyldig och lämnade i dag in en stämningsansökan till tingsrätten. Där yrkar föreningen att tingsrätten ska förpliktiga Campushem att betala 15 840 kronor till föreningen för obetalda hyressättningsavgfiter.

Läs mer:

Annons

Campushem anklagas för att straffa studenter

Läs ocksåLagändring prövad: "Oseriösa värdar som struntar i förhandling ska avskräckas"Tvådelad bild med en man i yngre medelåldern i kavaj och en digital tavla från tingsrätten som visar pågående förhandlingar.

Kräver Campushem på 100 000 kronor

Läs också Ville förhandla hyran själv – blev skyldig 146 000 kronor Studenter tar strid mot värdens hyreskrav: ”Fylls på med namn hela tiden” Tog strid mot tokhög höjning – påverkar hundratals hyresgäster: "Vill bara tjäna pengar"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.