Annons

Campushem krävs på hyressättningsavgift

Växjö Hyresgästföreningen kräver Campushem på nästan 16 000 kronor i hyressättningsavgift. Campushem bestrider fakturan.

Enligt lag har Hyresgästföreningen rätt till en skälig ersättning för att de årligen förhandlar hyror och annat som rör boendet i de fastigheter som omfattas av förhandlingsordning. Ersättningen betalas via hyran och ligger på 12 kronor i månaden per lägenhet.

Hyresgästföreningen skickade sin räkning för 2012-års hyressättningsavgift till Campushem i augusti i år. Räkningen kom tillbaka i september med noteringen: ”Vi är nya fastighetsägare och har inget avtal och bestrider fakturan.”

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Förhandlingsordningen tecknades 2010 och följer med en fastighet vid ägarbyte. Hyresgästföreningen anser därför att Campushem är betalningsskyldig och lämnade i dag in en stämningsansökan till tingsrätten. Där yrkar föreningen att tingsrätten ska förpliktiga Campushem att betala 15 840 kronor till föreningen för obetalda hyressättningsavgfiter.

Läs mer:

Annons

Campushem anklagas för att straffa studenter

Läs ocksåHär tar hyresgästerna strid mot kalla hem och dålig skötsel: ”Någon kommer ramla och skada sig snart”Rolf Ohlson, Maria Verlin och Susanne Sundström står på en snöig innergård i vinterklader. I bakgrunden syns gråmålade trähus med vita detaljer. Rolf håller en bunt dokument i handen och det snöar. Hyresgäster hos AB-hem kritiserar brister i lägenheterna och i skötseln.

Kräver Campushem på 100 000 kronor

Läs också Studenter tar strid mot värdens hyreskrav: ”Fylls på med namn hela tiden” Tog strid mot tokhög höjning – påverkar hundratals hyresgäster: "Vill bara tjäna pengar" Så blir du varken lurad eller luspank när du förhandlar hyran direkt med värden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.