Annons

”Det är tur man har vattenkokare”

Örebro ​Hyresvärden har inte betalat. Under förmiddagen kommer varmvattnet för SweNor Degerfors 200 hyresgäster att brytas.När Hem & Hyra ringer upp hyresgäster i Degerfors - duschas det.

​Degerfors Energi har under helgen inte fått in pengarna för de obetalda fakturorna – därför bryts fjärrvärmen under förmiddagen.

– Vi bryter den direkt efter frukosten. Det är tråkigt att tredje man drabbas, men vi kan inte göra så mycket annat. Som kommunalt bolag är det skattebetalarna som i slutänden får betala om vi inte får in pengarna eller om det blir tal om konkurs, säger Mats Henriksson som är Vd på Degerfors Energi

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hur stor summan är som SweNor är skyldig, vill Mats Henriksson i nuläget inte gå in på.

– Det är en betydande summa, så mycket kan jag säga. Men så länge det ännu finns chans för en uppgörelse vill jag inte gå in på beloppet. Om det blir tal om att gå vidare så kan vi berätta det.

Menar du att ni kommer gå vidare till Kronofogden?

Annons
Läs ocksåFettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bortTill vänster en fettklump i Norrköping som väger över 40 ton. Till höger Andreas Ahnström, Tekniska verken, som inspekterar i en pumpstation.

– I dag avvaktar vi, men sedan måste vi kontrollera om de har dragit efter med betalningen hos fler än oss.

Hyresgästen Annette Andersson i Degerfors har två tonåringar, varav den ena stod i duschen när Hem & Hyra ringer upp på måndags morgonen.

–  Min pojk står och duschar just nu, så än finns det varmvatten. Men min sista tanke i går kväll innan jag somnade var ”Vetja om vi har något varmvatten i morgon bitti?”. Det blir ju en del duschande med två tonåringar i familjen. Det är tur man har vattenkokare för vi får väl värma vatten i den. På något sätt löser det sig, säger hon.

Läs ocksåKameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljanI förgrunden syns en stekpanna på en spis. Bakom den syns en kvinna i rutig skjorta som stödjer sig med ena armen mot köksbänken. I bakgrunden syns en man so sitter vid ett bord.

Att de blir drabbade för att deras värd inte betalat tycker hon är trist.

Annons

– En annan betalar ju sina räkningar, då är det tråkigt att bli drabbad av något sånt här. Men man får vara glad att det inte hände i vintras, säger Annette Andersson.

Hyresgästföreningen kommer så fort de kan ansöka om tvångsförvaltning.

Läs också Beslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt huset Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Här har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.