Annons

”Det är tur man har vattenkokare”

Örebro ​Hyresvärden har inte betalat. Under förmiddagen kommer varmvattnet för SweNor Degerfors 200 hyresgäster att brytas.När Hem & Hyra ringer upp hyresgäster i Degerfors - duschas det.

​Degerfors Energi har under helgen inte fått in pengarna för de obetalda fakturorna – därför bryts fjärrvärmen under förmiddagen.

– Vi bryter den direkt efter frukosten. Det är tråkigt att tredje man drabbas, men vi kan inte göra så mycket annat. Som kommunalt bolag är det skattebetalarna som i slutänden får betala om vi inte får in pengarna eller om det blir tal om konkurs, säger Mats Henriksson som är Vd på Degerfors Energi

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Hur stor summan är som SweNor är skyldig, vill Mats Henriksson i nuläget inte gå in på.

– Det är en betydande summa, så mycket kan jag säga. Men så länge det ännu finns chans för en uppgörelse vill jag inte gå in på beloppet. Om det blir tal om att gå vidare så kan vi berätta det.

Menar du att ni kommer gå vidare till Kronofogden?

Annons
Läs ocksåHär har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt”Hyreshus i Överum.

– I dag avvaktar vi, men sedan måste vi kontrollera om de har dragit efter med betalningen hos fler än oss.

Hyresgästen Annette Andersson i Degerfors har två tonåringar, varav den ena stod i duschen när Hem & Hyra ringer upp på måndags morgonen.

–  Min pojk står och duschar just nu, så än finns det varmvatten. Men min sista tanke i går kväll innan jag somnade var ”Vetja om vi har något varmvatten i morgon bitti?”. Det blir ju en del duschande med två tonåringar i familjen. Det är tur man har vattenkokare för vi får väl värma vatten i den. På något sätt löser det sig, säger hon.

Läs ocksåNya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimparEn man med en cigarett i munnen och lagboken.

Att de blir drabbade för att deras värd inte betalat tycker hon är trist.

Annons

– En annan betalar ju sina räkningar, då är det tråkigt att bli drabbad av något sånt här. Men man får vara glad att det inte hände i vintras, säger Annette Andersson.

Hyresgästföreningen kommer så fort de kan ansöka om tvångsförvaltning.

Läs också Hovrätten slår fast: fortsatt tvångsförvaltning av skandalhus Hyrorna klara för 6000 hyresgäster i Uppsala Stal smink för 300 000 – nu tar han över tvångsförvaltat hus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.