Annons

”Det känns fullkomligt hopplöst faktiskt”

Linköping Pia Åkerborg har väntat åtta år på att kunna flytta. Hon vill ha en lägenhet i markplan, men börjar ge upp hoppet om att någonsin få en sådan.
Foto: Jenny Knutsson
Pia Åkerborg söker lägenhet i Linköping.

”Första gången jag sa till om att jag skulle vilja ha en lägenhet med uteplats på bottenvåningen var för åtta år sedan. Då var det en annan värd än nu och det har varit ytterligare en emellan. Nu är det Willhem som äger området och de pratade jag med om det första gången för fem år sedan. De har lovat att höra av sig direkt om det blir något ledigt, men så fort det blir det så ska den lägenheten renoveras och så höjer de hyran jättemycket. Med lite pengar och stora krav är det verkligen inte lätt. Jag har ingen bil så helst ska det vara nära till affären och finnas kollektivtrafik också. Vi bor i en trea nu, jag och min man och det känns lagom stort.

Jag kollar hos andra värdar också, för helst skulle jag vilja flytta från Skäggetorp. Vi har bott här i 15 år, men nu känns det otryggt, med alla bränder och bråk. En gång blev jag hotad i trappuppgången.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Jag går in på datorn ofta och kollar om det finns några lägenheter att söka. Härom dagen fanns det en ledig i Tannefors, men när jag försökte ringa på den var det upptaget hela tiden så jag kom inte fram. Det känns fullkomligt hopplöst faktiskt.”

Berättat för Jenny Knutsson

Annons
Fakta: Pia Åkerborg

Ålder: 64 år.Bor: I en hyreslägenhet på 82 kvadratmeter med tre rum och kök i Skäggetorp, Linköping.Gör: Pensionär. Tar många promenader med hunden Nicki, döpt efter speedwayföraren Nicki Pedersen.

Fakta: Bostadsbristens ansikte 2014

I dag fattas upp till 150 000 lägenheter.  Räknar man även de kommande fem årens behov blir det nära 300 000. Fram till valet 2014 skriver vi varje vecka om dem som drabbas av bostadsbristen. Unga som gamla, från norr till söder.  Det här är deras berättelser och deras uppmaning till politikerna.

Se alla berättelser här.

 

Läs också ”Jag borde ha något eget nu” "Jag bor med min dotter i ett rum hos min kompis" "Nu bor vi i ett källarförråd" "Jag känner en otrolig frustration" ”Jag fick fortsätta bo med mitt ex i nästan ett år efter att vi gjort slut”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.