Annons

Domstol slår fast vite för hus på Södra Bulltoftavägen

Malmö Ägaren till det omskrivna hyreshuset på Södra Bulltoftavägen ska betala vite för utebliven mögelsanering. Det har mark- och miljödomstolen slagit fast.
Foto: Anders Paulsson
Det eftersatta huset ligger på Kirseberg i östra Malmö och ett stenkast från Beijers park.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om hyreshuset på Södra Bulltoftavägen i Malmö, som övergivits av hyresvärden. Hyresgästerna har själva fått sköta underhåll och reparationer. I fastigheten har också ett olovligt boende hittats i källaren.

Miljöförvaltningen i Malmö har tidigare krävt att hyresvärden Per-Lennart Lundström ska betala vite på 5 000 kronor, om han inte låter åtgärda problemen med fukt och mögel i tre lägenheter. Vid en inspektion kunde miljöförvaltningen konstatera att problemen inte åtgärdats inom utsatt tid. Mark- och miljödomstolen i Växjö har därför bifallit kommunens begäran om att döma ut ett vite på 5 000 kronor.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Hyresvärden gick in i kvinnans rum och sniffade på trosor – fångades på film Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.