Annons

Elavfall samlas in på mässa

Finspång Är det dags att kassera eltandborsten eller mobiltelefonen? Finspångs Tekniska Verk tar emot uttjänt småelektronik i samband med mässan ”Finns i Finspång”.

Temat för årets företagsmässa, som hålls på lördag på Arena Grosvad, är Bo & Leva. Flera lokala hyresvärdar, som Vallonbygden, Bovista och Limhamnshus medverkar för att visa upp sig och försöka locka till sig nya hyresgäster.

Ett annat av de cirka 80 företag och organisationer som deltar med montrar är kommunägda Finspångs Tekniska Verk, som bland annat visar hur fjärrvärmerör ser ut på nära håll. I Finspångs Tekniska Verks monter kommer man också att kunna lämna in elavfall till återvinning. Det är saker som inte kan lämnas på vanliga återvinningsstationer, utan som man annars måste ta sig till Sjömansängs återvinningscentral för att bli av med på ett miljövänligt sätt.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja" Så återvinner du ditt fett på rätt sätt Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan Här är butiken där ingenting kostar: "Varsågod"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.