Annons

Enats om över 60 000 kronor i skadestånd

Växjö Campushem ska betala 61 500 kronor i skadestånd till Hyresgästföreningen. Uppgörelsen gjordes i hyresnämnden i dag.

Det har varit många turer mellan Hyresgästföreningen och Campushem. Det hela slutade med att studenterna segrade i hovrätten som slutgiltigen beslutade att Campushem ska betala tillbaka totalt 200 000 kronor i överhyra till studenterna.

I dag möttes parterna på nytt i hyresnämnden för att pröva Hyresgästföreningens ansökan om skadestånd på 100 000 kronor för brott mot förhandlingsordningen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men det gick aldrig till prövning. I stället började Hyresgästföreningen och Campushem att förhandla om skadeståndet. Det slutade i en överenskommelse som innebär att Campushem ska betala 61 500 kronor till Hyresgästföreningen senast första april.

Och är det inte det hittills största i landet, så är det i vart fall ett av det största skadestånd som en hyresvärd betalar till Hyresgästföreningen för brott mot förhandlingsordningen.

– I och med att skadeståndet regleras ser vi ett avslut på hela ärendet. Vi är överens och nu blickar vi framåt och ska träffa Campushem för att hitta lösningar för studenternas boende, säger Lida Zezovska, Hyresgästföreningens förhandlare.

Läs ocksåTrängde sig in hos grannkvinnan – togs i kragen och blev utkastadSilhuetten av ett huvud helt i svart är inklippt i bilden där man ser Värmlands tingsrätt gula stenbyggnad i solljus.

Ska ni fira skadeståndet?

– För oss är skadeståndet en markering som visar att vi som organsation lidit skada. Vi firade i samband med att det blev en återbetalning till hyresgästerna. Det var där vår seger fanns, säger Lida Zezovska.

Annons

I överenskommelsen ingår även att parterna ska fortsätta sina förhandlingar om hyresnivån för de 110 studentlägenheterna på Stallvägen i Växjö.

Läs ocksåKrossade ett fönster och orsakade brand i lägenheten: "Jag måste ha gått i sömnen"Ett bildmontage av en utbränd köksdel, en klocka och tabletter.

Läs mer:

Avgjort: Campushem måste betala tillbaka 200 000 kronor

Seger för Hyresgästföreningen och studenterna i hyresnämnden

Campushem krävs på hyressättningsavgift

Campushem anklagas för att straffa studenter

Annons

Kräver Campushem på 100 000 kronor

Läs också Ett år efter sprängningen – nu får Johan rätt till skadestånd men vissa grannar blir utan: "Många mår fortfarande dåligt" Boråsvärd tog ut närmare 45 procent i överhyra - tvingas betala tillbaka Glömde släcka ljuset – döms till att betala en kvarts miljon

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.