HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Enats om över 60 000 kronor i skadestånd

Växjö Campushem ska betala 61 500 kronor i skadestånd till Hyresgästföreningen. Uppgörelsen gjordes i hyresnämnden i dag.

Det har varit många turer mellan Hyresgästföreningen och Campushem. Det hela slutade med att studenterna segrade i hovrätten som slutgiltigen beslutade att Campushem ska betala tillbaka totalt 200 000 kronor i överhyra till studenterna.

I dag möttes parterna på nytt i hyresnämnden för att pröva Hyresgästföreningens ansökan om skadestånd på 100 000 kronor för brott mot förhandlingsordningen.

Läs ocksåHyresgästen Erik: "Rikshem ville ha 700 spänn för en 20 år gammal toasits"Erik Lindgren vid sitt tidigare lägenhetshus i Gottsunda i Uppsala. Erik bestred sin flytträkning som han tyckte var märklig och inte ville betala.

Men det gick aldrig till prövning. I stället började Hyresgästföreningen och Campushem att förhandla om skadeståndet. Det slutade i en överenskommelse som innebär att Campushem ska betala 61 500 kronor till Hyresgästföreningen senast första april.

Och är det inte det hittills största i landet, så är det i vart fall ett av det största skadestånd som en hyresvärd betalar till Hyresgästföreningen för brott mot förhandlingsordningen.

– I och med att skadeståndet regleras ser vi ett avslut på hela ärendet. Vi är överens och nu blickar vi framåt och ska träffa Campushem för att hitta lösningar för studenternas boende, säger Lida Zezovska, Hyresgästföreningens förhandlare.

Läs ocksåRikshem vill ha tusentals kronor för fuktskadade köksluckor – trots att Javed felanmäldeJaved Hussain framför en buske på en innergård med äldre bostadshus, Javed bestred sin flytträkning

Ska ni fira skadeståndet?

– För oss är skadeståndet en markering som visar att vi som organsation lidit skada. Vi firade i samband med att det blev en återbetalning till hyresgästerna. Det var där vår seger fanns, säger Lida Zezovska.

I överenskommelsen ingår även att parterna ska fortsätta sina förhandlingar om hyresnivån för de 110 studentlägenheterna på Stallvägen i Växjö.

Läs ocksåMånga betalar i onödan – så slapp Julia flytträkningenJulia Lagerman på en grönskande innergård under ett träd. Julia protesterade och slapp flytträkning

Läs mer:

Avgjort: Campushem måste betala tillbaka 200 000 kronor

Seger för Hyresgästföreningen och studenterna i hyresnämnden

Campushem krävs på hyressättningsavgift

Campushem anklagas för att straffa studenter

Kräver Campushem på 100 000 kronor

Läs också Glömde pasta på spisen - får betala 200 000 kronor Lilian och Pontus vann segdragen tvist mot värden i Högsta domstolen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.