HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Fastighetsägare i Sofielund startar nätverk

Malmö Nu bildar fastighetsägare, bostadsrättsföreningar, företag och byalag i Sofielund ett nätverk. Målet är att skapa ett tryggt och välfungerande bostadsområde.

Nyligen bildades BID Sofielund, en förening som ska lyfta Sofielund och Seved i Malmö. BID står för Business Improvement District och är en term för en form av samverkan där fastighetsägare tillsammans med boende lyfter ett område bland annat genom investeringar i den offentliga miljön och områdets fastigheter. I Sofielund kommer arbetet i första hand inriktas på ökad trygghet och en bättre boendemiljö.

–  Tanken har funnits länge och när vi upptäckte att det i Sofielund inom områdesprogrammet fanns tankar på att skapa ett bättre samarbete slog vi ihop våra påsar, skriver Stefan Lindvall, vd för Fastighetsägarna Syd i ett pressmeddelande.

Annons
Läs ocksåNu går Hyresgästföreningens klassiska logga i pension - men på Ulfs arm jobbar den vidareUlf Nilsson har Hyresgästföreningens symbol intatuerad på underarmen.

–  Att vara med och utveckla området ger en stärkande effekt. Det lockar flera att investera, bygga och etablera företag. I föreningen håller vi dessutom koll på varandra och ser till så att alla bedriver seriös fastighetsförvaltning.

 Till föreningen knyts rådgivare från flera förvaltningar inom Malmö stad samt från polis och räddningstjänst. Forskare från Malmö högskola är också involverade i projektet. Däremot är inte Hyresgästföreningen längre med. Hyresgästföreningen samarbetade 2011 med Malmö stad och miljöförvaltningen i ett projekt för att förbättra boendet i området och komma till rätta med de många skandalvärdar som hyrde ut slitna och undermåliga lägenheter. Det ledde till en rad ärenden i hyresnämnden.

Annons
Läs också Amir lurades av hyresbedragaren - hela familjen blev hemlös efter bluffen Så mycket kostade fusket i bostadskön – den misstänkte insidern krävs på miljonbelopp Omfattande brand i hyreshus i Malmö Malmövärd planterar 500 träd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.