Annons

Fastighetsägarna går med 5 000 lägenheter till hyresnämnden

Stockholm Fastighetsägarna i Stockholm har strandat hyresförhandlingarna. Av de cirka 36 000 lägenheter de förhandlar, går de nu med en stor del till hyresnämnden.

Fastighetsägarna har tröttnat på att vänta. De yrkade i september på hyreshöjning från 1 januari 2016 och parterna står fortfarande långt ifrån varandra. 

– Vi beklagar att detta sker eftersom vår ambition har varit att ha en överenskommelse klar i god tid före årsskiftet. När inte det var möjligt fanns inget annat alternativ än strandning, säger Billy McCormac, vd på Fastighetsägarna Stockholm.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Syftet är att nå en uppgörelse i rimlig tid. 

– Det är oroväckande att Fastighetsägarna inte tar sitt ansvar som seriös förhandlingspart utan överger sitt uppdrag och överlåter till Hyresnämnden att sätta hyrorna, säger Simon Safari, ordförande Hyresgästföreningen region Stockholm i ett pressmeddelande.

Annons
Läs också 95 000 hyresgäster riskerar retroaktiv hyreshöjning 95 000 hyresgäster krävs på 3,5 procent i hyreshöjning Hyrorna höjs för 105 000 stockholmare Fastighetsägarna yrkar 3,5 procent i Stockholm Förhandlingen om ramavtal har strandat

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.