Annons

Fastighetsägarna kräver 2,5 procent i Stockholm

Stockholm En snitthöjning på 2,5 procent. Det kräver Fastighetsägarna Stockholm inför årets hyresförhandlingar. ”Alldeles för högt", enligt Greger Björkegren, ordförande Hyresgästföreningen.

Fastighetsägarna krav på en höjning från 1 januari 2015, är något lägre än förra årets krav på en höjning med i snitt 2,7 procent.

Men hur många hyresgäster som krävs på en högre höjning än snittkravet på 2,5 procent i årets förhandlingar, skriver inte Fastighetsägarna i pressmedelandet där de går ut med kravet.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Enligt pressmeddelandet kommer fastighetens läge att spela störst roll på vilken hyreshöjning som kommer att krävas i Stockholm stads olika delar, även om standard och kvalitén på förvaltningen kommer att vägas in.

Sara Lidman presskontakt på Fastighetsägarna Stockholm, säger att de inte kommenterar pågående hyresförhandlingar.
– Vi går ut med den information som vi tycker är nödvändig på vår hemsida, säger hon.

Annons

Greger Björkegren, ordförande Hyresgästföreningen region Stockholm, säger att det är ett väldigt högt yrkande.
– Men de får det att låta lägre än det är eftersom de går ut med en snittsiffra och inte berättar vilka som kanske krävs på uppemot 5 procent i höjning, säger han.

Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

Martin Hofverberg, tillförordnad förhandlingschef på Hyresgästföreningen region Stockholm, tycker det är ett högt yrkande med tanke på de låga räntorna och den obefintliga inflationen.

Det ramavtal som ska förhandlas fram av Fastighetsägarna Stockholm och Hyresgästföreningen Region Stockholm kan sedan användas av Fastighetsägarnas medlemmar, privata fastighetsägare och Stockholms stora allmännyttiga bostadsbolag, i Stockholm stad.

Annons

Fastighetsägarna Stockholm har tidigare gått ut med ett brev till Hyresgästföreningen region Stockholm där de meddelar att de hoppas att årets förhandlingar går snabbare än förra årets så att hyran kan höjas från 1 januari 2015.

Läs ocksåNy lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"Montage med bild på pappersutskrift, en domarklubba och en man i yngre medelåldern framför Sergels torg i Stockholm.
Läs också Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.