Annons

Fastighetsägarna Syd strandar även i Växjö

Kronoberg I dag kraschade förhandlingarna i Växjö mellan Fastighetsägarna Syd och Hyresgästföreningen Sydost. Omkring 2 800 lägenheter i Växjö berörs.

Slutbudet från Fastighetsägarna Syd låg på 0,9 procent i hyreshöjning från 1 januari. Motbudet från Hyresgästföreningen Sydost låg på 0,45 procent.

Då valde Fastighetsägarna att lämna förhandlingsbordet och stranda förhandlingen.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Sedan tidigare har Fastighetsägarna strandat förhandlingar om nästa års hyra för över 35 000 lägenheter i Skåne och Blekinge. Motiveringarna är likartade. Fastighetsägarna pekar på att de förhandlat sedan i somras men ändå inte kunnat enas, och att Hyresgästföreningens bud håller en alldeles för låg nivå.

– Nu ska vi tugga i oss detta och prata med våra fastighetsägare i Växjö och se hur de ställer sig. Just nu känns det bara så tråkigt. Vi trodde på allvar att vi skulle kunna nå varandra. Det hade visat på vilja från båda parter. Men vi kommer inte närmare varandra och det är inte fruktbart längre, säger Susanne Rikardsson, vd för Fastighetsägarna Syd.

Björn Johansson är Hyresgästföreningens regionordförande i Sydost.

Annons
Läs ocksåSkiljemannens beslut: Tusentals helsingborgare får hyreshöjning med 5,3 procent

– Jag ser inte det här som något annat än ett politiskt agerande. Man vill visa på att systemet inte fungerar för man vill ha ett annat system. Och det går ju att göra upp på andra håll. Det bara med Fastighetsägarna Syd det inte går helt plötsligt, säger Björn Johansson.

Under december kommer hyresgästerna att få besked om hur förhandlingarna kommer att gå till. Antingen blir det en direkt förhandling med hyresgästerna eller så får hyresnämnden besluta om hyrorna.

Fortfarande pågår ett par förhandlingar mellan Hyresgästföreningen och Fastighetsägarna i Syd på ett par mindre orter i länet Kronoberg.

Läs ocksåDe första stora uppgörelserna i landet är klara – så hög blir hyreshöjningenBunt med pengar och drönarbild på Malmö.

Läs mer

Strandat i norra Skåne

Annons

Strandat i hela Blekinge

Strandat i Karlskrona

Strandat i södra Skåne

Läs också Konflikt om hyrorna i Östra Göinge – parterna lämnar förhandlingen 12 000 lägenheter i norra Skåne får en procent i hyreshöjning Full fart på hyresförhandlingar i Blekinge

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.