Annons

Fastighetsägarna vill höja hyran med 2,7 procent

Stockholm Fastighetsägarföreningen i Stockholm vill höja hyrorna med 2,7 procent i snitt. Läget på bostaden samt nivån på servicen ska spela en större roll är det tänkt.

Som tidigare år vill Fastighetsägarna lyfta fram lägesfaktorn. Ju mer attraktivt läge en fastighet har, desto högre hyreshöjning.

– Samtidigt vill jag poängtera att vi tycker lika i mångt och mycket med Hyresgästföreningen, säger Fastighetsägarnas chefsjurist Tore Ljungkvist.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Han menar att yrkandet för 2014 är lite mer öppet än vanligt.

– Vi försöker hitta nya former. Det är onödigt att måla in sig i ett hörn tidigt i en förhandling. De fastighetsägarna som faktiskt är duktiga och utmärker sig inom service och finns tillgängliga för hyresgästerna har traditionellt sätt inte fått någon utdelning på hyran. De bör få ett extra lyft nästa år, säger Tore Ljungkvist.

Annons

Första träffen med Hyresgästföreningen är inom en vecka. Yrkandet gäller från den 1 januari.

Läs också95 000 hyresgäster riskerar retroaktiv hyreshöjning

– Det finns ingen anledning att gå och vänta, vi vet vad vi vill ha, låt oss hoppas på en positiv förhandlingsprocess. Det är en viktig uppgift vi har, säger Tore Ljungkvist.

Fastighetsägarna Stockholm är en branschorganisationen för alla fastighetsägare. I Stockholm har man 5 500 medlemmar som tillsammans äger drygt 10 000 fastigheter och närmare 300 000 lägenheter.

Annons

Hyresgästföreningen vill sätta in sig i materialet innan de ger en kommentar till yrkandet.

Läs också95 000 hyresgäster krävs på 3,5 procent i hyreshöjning
Läs också Lediga lägenheter i lyxigt golfboende Trots bostadskö i Vingåker är omflyttningen hög i nybyggt Lyxigt golfboende står outhyrt i Lindesberg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.