HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ulla i Oskarshamn fick ingen ersättning efter förrådsinbrott

Blekinge Ulla Poopuu och Elisabeth Wu i ­Oskarshamn fick sina förråd ­länsade av inbrottstjuvar. Men eftersom ­tjuvarna verkade ha gått in med nyckel fick hyresgästerna ingen ­ersättning, varken från försäkringsbolag eller hyresvärden.
Foto: Janna Li Holmberg
Drabbad. Ulla Poopuu fick sitt förråd länsat – men får ingen ersättning då tjuvarna verkar ha gått in med nyckel.

Grannarna Ulla Poopuu och Elisabeth Wu bor på Kristinebergsvägen i Oskarshamn. Förra sommaren upptäckte de att deras båda förråd var länsade. Tjuvarna hade stulit värdesaker, livsmedel, alkohol och andra förnödenheter. Men eftersom tjuvarna verkade tagit sig in med hjälp av en nyckel, fick hyresgästerna inte någon ersättning för det som stals.

Hyresvärden är det kommunala ­bostadsbolaget Byggebo. De vill inte ­heller stå för utgifterna trots att in­brotten verkade ha skett med hjälp av en nyckel.

Läs ocksåHyresgäster känner sig minst trygg i parkerBild på Rikshems GPS-knapp som använts i projektet Trygghetskollen.

– Det är polisens sak att hjälpa ­hyresgästerna. Vi har inga huvud­nycklar på vift, säger Benoni Ingelsjö, vd för ­Byggebo i Oskarshamn.

Men de drabbade hyresgästerna är besvikna på sin värd.

– Tjuvarna måste gått in med huvudnyckel, det finns inget annat sätt, säger Elisabeth Wu.

Läs ocksåDe vandrar för mer trygghet hemma

Trots att de båda drabbade hyres­gästerna inte förlorade så mycket av ­värde, tycker de att förrådsinbrotten har skapat en känsla av otrygghet.

– Det är obehagligt att veta att det finns tjuvar i huset och att de varit inne bland mina grejer, säger Ulla Poopuu.

Men den senaste tiden har även andra hyresgäster hos Byggebo drabbats av förrådsinbrott. Så nu tar bostadsbolaget i med krafttag för att öka tryggheten för de boende.

Läs ocksåKemisk lukt i boendet gjorde Iréne sjuk – får nu tillbaka hyranPorträtt på Iréne Simu vid hennes köksbord, med all dokumentation från ärendet framför sig.

– Nu inför vi ett elektroniskt tagg-­system till entréportarna för att öka tryggheten i trapphusen, säger Benoni Ingelsjö.]

Läs mer: Få inbrott i förråd klaras upp

Läs också Virserum får trygghetslägenheter i kooperativ förening Parker otryggast för Rikshems hyresgäster i Västerås

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.