Annons

Ulla i Oskarshamn fick ingen ersättning efter förrådsinbrott

Blekinge Ulla Poopuu och Elisabeth Wu i ­Oskarshamn fick sina förråd ­länsade av inbrottstjuvar. Men eftersom ­tjuvarna verkade ha gått in med nyckel fick hyresgästerna ingen ­ersättning, varken från försäkringsbolag eller hyresvärden.
Foto: Janna Li Holmberg
Drabbad. Ulla Poopuu fick sitt förråd länsat – men får ingen ersättning då tjuvarna verkar ha gått in med nyckel.

Grannarna Ulla Poopuu och Elisabeth Wu bor på Kristinebergsvägen i Oskarshamn. Förra sommaren upptäckte de att deras båda förråd var länsade. Tjuvarna hade stulit värdesaker, livsmedel, alkohol och andra förnödenheter. Men eftersom tjuvarna verkade tagit sig in med hjälp av en nyckel, fick hyresgästerna inte någon ersättning för det som stals.

Hyresvärden är det kommunala ­bostadsbolaget Byggebo. De vill inte ­heller stå för utgifterna trots att in­brotten verkade ha skett med hjälp av en nyckel.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det är polisens sak att hjälpa ­hyresgästerna. Vi har inga huvud­nycklar på vift, säger Benoni Ingelsjö, vd för ­Byggebo i Oskarshamn.

Men de drabbade hyresgästerna är besvikna på sin värd.

Annons

– Tjuvarna måste gått in med huvudnyckel, det finns inget annat sätt, säger Elisabeth Wu.

Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

Trots att de båda drabbade hyres­gästerna inte förlorade så mycket av ­värde, tycker de att förrådsinbrotten har skapat en känsla av otrygghet.

– Det är obehagligt att veta att det finns tjuvar i huset och att de varit inne bland mina grejer, säger Ulla Poopuu.

Men den senaste tiden har även andra hyresgäster hos Byggebo drabbats av förrådsinbrott. Så nu tar bostadsbolaget i med krafttag för att öka tryggheten för de boende.

Annons
Läs ocksåHyresvärden gick in i kvinnans rum och sniffade på trosor – fångades på filmBilden visar en hand som rotar runt bland underkläder. Bilden ärarrangerad.

– Nu inför vi ett elektroniskt tagg-­system till entréportarna för att öka tryggheten i trapphusen, säger Benoni Ingelsjö.]

Läs mer: Få inbrott i förråd klaras upp

Läs också Skrik och hot i brevinkastet kostar mannen 55 000 kronor Efter bomberna – trygghetsvandrande hyresgäster får stöd av Nooshi Dadgostar (V): ”Området tillhör Frölundaborna” Gottsunda inte längre särskilt utsatt område: "Det glädjer mig"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.