HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Fler lägenheter än väntat uthyrda i Borensberg

Motala Uthyrningen av Platens nya lägenheter i Borensberg går bättre än hyresvärden förväntat sig. I dagsläget är 18 av 24 lägenheter uthyrda.
Foto: Jenny Knutsson
De nya husen på Vallgatan i Borensberg är på gång.

Husbygget på Vallgatan mitt i Borensberg är i gång , även om det inte liknar byggnader ännu. Den 1 december ska de två nya hyreshusen vara klara för inflyttning. Trots att många månader ännu återstår är en majoritet av bostäderna redan uthyrda. Ulf-Henrik Östlund, marknads- och kommunikationschef hos kommunala Bostadsstiftelsen Platen, berättar att han och hans kollegor är positivt överraskade över intresset.

– Jag trodde nog inte att det skulle gå så här bra i Borensberg, särskilt som vi valde att bygga alla 24 lägenheterna på en gång i stället för att dela upp dem på två etapper, säger han.

Läs ocksåMagnus bor i storstadsområdet där snitthyran rusat snabbast: ”Du får ju ett urval”Magnus Taube lägger halva pensionen på sin nybyggda trea på Packhusgatan i Malmö.

Först fanns sådana planer, att bygga ett hus åt gången, just på grund av osäkerheten kring efterfrågan.

Annons

– Men det hade inte varit bra om de som flyttar in hade behövt bo ett år på en byggarbetsplats när nästa hus skulle upp. Därför valde vi att satsa på 24 lägenheter på en gång även om vi trodde att det skulle finnas risk att vi inte skulle kunna hyra ut alla direkt, säger Ulf-Henrik Östlund.

Platen har ett pågående bygge även i Motala, där 33 nya lägenheter uppförs vid Redareplan. Även där är det inflyttning i slutet av året. I januari skrevs kontrakt på den sista lägenheten.

Annons
Läs ocksåSå snabbt rusar hyrorna i fattiga stadsdelar – småbarnspappan Khaled: ”Hur ska folk överleva?”

– Det finns uppenbarligen en efterfrågan på nyproduktion. Det är ovanligt här eftersom man inte är van vid de hyror som blir för nybyggda lägenheter, säger Ulf-Henrik Östlund.

Läs också "Målet är aldrig att resultatet ska bli bra" – allmännyttorna är fast i fuskarnas klor Offentliga upphandlingar gynnar byggfirmor som fuskar Så påverkas du som hyresgäst av budgeten i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.