Annons

Fler lägenheter än väntat uthyrda i Borensberg

Motala Uthyrningen av Platens nya lägenheter i Borensberg går bättre än hyresvärden förväntat sig. I dagsläget är 18 av 24 lägenheter uthyrda.
Foto: Jenny Knutsson
De nya husen på Vallgatan i Borensberg är på gång.

Husbygget på Vallgatan mitt i Borensberg är i gång , även om det inte liknar byggnader ännu. Den 1 december ska de två nya hyreshusen vara klara för inflyttning. Trots att många månader ännu återstår är en majoritet av bostäderna redan uthyrda. Ulf-Henrik Östlund, marknads- och kommunikationschef hos kommunala Bostadsstiftelsen Platen, berättar att han och hans kollegor är positivt överraskade över intresset.

– Jag trodde nog inte att det skulle gå så här bra i Borensberg, särskilt som vi valde att bygga alla 24 lägenheterna på en gång i stället för att dela upp dem på två etapper, säger han.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Först fanns sådana planer, att bygga ett hus åt gången, just på grund av osäkerheten kring efterfrågan.

Annons

– Men det hade inte varit bra om de som flyttar in hade behövt bo ett år på en byggarbetsplats när nästa hus skulle upp. Därför valde vi att satsa på 24 lägenheter på en gång även om vi trodde att det skulle finnas risk att vi inte skulle kunna hyra ut alla direkt, säger Ulf-Henrik Östlund.

Platen har ett pågående bygge även i Motala, där 33 nya lägenheter uppförs vid Redareplan. Även där är det inflyttning i slutet av året. I januari skrevs kontrakt på den sista lägenheten.

Annons
Läs ocksåKommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam”Lorents Burman (S) och en bild över Northvolt.

– Det finns uppenbarligen en efterfrågan på nyproduktion. Det är ovanligt här eftersom man inte är van vid de hyror som blir för nybyggda lägenheter, säger Ulf-Henrik Östlund.

Läs också Mögliga skrubbar och källarrum utan brandskydd – här är batteriboomens baksida 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning" Trädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre" Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.