Annons

Fler solfångare efterlyses i Sölvesborg

Blekinge Alla byggnader som tillhör kommunen och Sölvesborgshem bör, bara det är möjligt, utrustas med solceller eller solfångare. Det föreslår Miljöpartiet som vill få fart på solsatsningar i Sölvesborg.
Sölvesborgshem är just nu i gång med en ny solcellsanläggning på äldreboendet Slottsgårdens yttertak, vilket ska göras på entreprenad. En enkel upphandling kring detta avslutades i mitten på februari. (Bilden är genrebild)

I en motion till fullmäktige skriver Miljöpartiet att kommunens energiplan och miljövårdsarbete behöver uppdateras, berättar Blekinge läns tidning i dag. För att snabba på arbetet med att göra kommunen till en mer hållbar kommun vill motionärerna att det ska installeras solceller eller solfångare på alla kommunens och Sölvesborgshems fastigheter där det är möjligt.

Sölvesborgshem är faktiskt redan på gång. Bolaget tänker satsa på en ny solcellsanläggning på äldreboendet Slottsgårdens yttertak, vilket ska göras på entreprenad. En förenklad upphandling kring detta avslutades i mitten på februari.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare
Annons
Läs också Tusentals äldre hålls kvar i sitt hem mot sin vilja – Ingrid, 93: "Jag vill inte bo här ensam tills jag dör" Nya larmsiffror: Ensamstående föräldrar har inte råd att äta sig mätta - "Otryggt, inte mycket kvar" Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Här mjölkas bostadsbolagen på miljoner: ”Borde användas till renovering” "Stötande om skolbråk leder till vräkning" – så upprör lagförslaget om vräkning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.