Annons

Försäljning ska bekosta renoveringar

Skurup Skurupshem planerar att sälja fastigheter värda 250 miljoner kronor, vilket kan motsvara omkring var femte lägenhet. Hyresgästföreningen i Skurup är kritisk.
Foto: Jan Pontho

I december beslutade Skurupshems styrelse att sälja fastigheter för totalt 250 miljoner kronor. Beslutet togs av en enhällig styrelsen och tanken är att pengarna ska användas till investeringar i framför allt befintliga fastigheter men även till nybyggnation. Vilka hus det är som sak säljas är inte bestämt men enligt Skurupshems ordförande Staffan Andersson handlar det om mellan 15 och 25 procent av Skurupshems fastigheter.

– Men det är en rund siffra. Vi är i ett tidigt skede och utreder just nu hur och vad vi ska sälja. Vi står inför stora renoveringsbehov och upprustning och vi vill bygga nytt och utveckla kommunen, därför behöver vi sälja en del, säger han.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Eva Roslund, ordförande i Hyresgästföreningen i Skurup, är kritisk till beslutet och ifrågasätter grunderna.

Annons

– Det saknas en ordentlig utredning kring det här för att kommunfullmäktige ska kunna ta ställning, säger hon.

Hon menar att en försäljning skulle leda till att kommunen riskerar att inte kunna ta sitt bostadsförsörjningsansvar.

Annons
Läs ocksåAlingsåshem backar från försäljningsplaner: "Inte en god affär", säger vd:nMikael Dolietis vd för Alingsåshem.

– På kort sikt får de in pengar men vad innebär det på lång sikt? 250 miljoner kronor är en summa som för respekt med sig. Det kommer inte att handla om några få lägenheter, säger Eva Roslund.

Läs också Oro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre" Tanums Bostäders försäljningsplaner läggs på is Kommunal värd blev privat: Därför betalar Ganimete 25 procent högre hyra än grannen Birgit Varbergs Bostad säljer Evelinas hem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.