Annons

Förslaget: Sex nya i förbundsstyrelsen

Nyheter Marie Linder är förslagen till ordförande. Sex nya namn finns i det förslag till ny förbundsstyrelse som presenterades i dag.

Marie Linder är kvinnan som föreslås efterträda Barbro Engman, som efter 14 år vid makten lämnar över ordförandeklubban vid stämman i Visby i 14-15 juni. Två av de övriga nominerade till posten, Anna Lönn Lundbäck, regionchef för Hyresgästföreningen i Göteborg, och Lars Ohly, tidigare partiledare för Vänsterpartiet, meddelar i dag att de drar tillbaka sin kandidatur.

– Jag är inte längre en kandidat. Jag tycker att valet var ganska väntat och jag vill önska Marie och Hyresgästföreningen lycka till, säger Lars Ohly.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Annika Billström, före detta socialdemokratisk toppolitiker och finansborgarråd i Stockholm, har inte gått att nå för en kommentar. Hon nominerades av region Stockholm. Ingen i valberedningens förslag till ny förbundsstyrelse kommer från regionstyrelsen i Stockholm.

– Vi strävar efter balans mellan kvinnor och män och få en bra spridning över landet. Det är ganska många från Stockholm med omnejd i förbundsstyrelsen ändå, säger valberedningens ordförande Peter Nilsson.

Greger Björkegren, ordförande för Hyresgästföreningen region Stockholm, är fåordig. Både kring valet av ordförande och att han och övriga regionstyrelsen i Stockholm, enligt förslaget, lämnas utanför förbundsstyrelsen.

Annons
Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.

– Jag har inga kommentarer.

Här är valberedningens förslag till ny förbundsstyrelse:

Ordförande: Marie Linder (tidigare ledamot)

Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

Ordinarie ledamöter:

Omval:
Hans Eklund, Uppsala
Bengt Svensson, Göteborg
Clara Lindblom, Stockholm
Bo Nilsson, Malmö
Björn Johansson, Mantorp
Alaa Idris, Örebro

Annons

Nyval:
Martina Enghardt, Göteborg
Jan Andersson, Skövde
Anna-Lena Barth, Stockholm

Ersättare: (samtliga nyval)
Helena Frisk, Örebro
Jens Nilsson, Uppsala
Ulf Danielsson, Helsingborg

Ej för omval:
Barbro Engman (tackat nej)
Marie Dahlin (tackat nej)
Egon Frid (tackat nej)
Carina Hultberg
Esa Norojärvi, läs mer här

Läs också Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.