Annons

Försvunnet förråd oroar

Landskrona När den 85-årige mannens saker försvann blev han orolig och ville inte längre betala för ett förråd. Hyresnämnden gav den orolige mannen rätt. Nu sänks hans hyra.

I våras upptäcktes det att någon hade tagit över den 85-åringe Landskronabons källarförråd. Ett nytt lås satt på dörren och utrymmet som tidigare var hans förråd var istället fyllt med en annan hyresgästs saker. Exakt när mannens prylar försvann är oklart eftersom det var fyra år sedan någon senast besökte förrådet.

Trots flera påtryckningar kunde inte den privata värden berätta vem som tagit över mannens förråd och var hans saker hade tagit vägen. Istället byggde hyresvärden ett nytt förråd åt mannen. Men hyresgästen kände oro efter händelsen och ville inte lägre ha något förråd och inte heller betala för ett. Hyresvärden menade att förrådet ingick i hyran och att det inte var möjligt att stryka det ur kontraket. 

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Hyresnämnden var av en annan åsikt och menar att det visst är möjligt att stryka förrådet från kontraktet. De anser även att mannens hyra ska sänkas med 100 kronor i månaden.

Annons
Läs också Malins lycka – får sänkt hyra med flera tusen: ”Det var så enkelt” Förhoppningarna gick upp i rök: sluteldat för hyresgäster med öppen spis Hemliga gruppen kartlägger misstänkta svartuthyrare: ”Vi måste kunna belägga med fakta om någon ljuger” Värden slängde deras persienner i renoveringen – nu får de rätt till nya Förhandlingarna bröt samman när Ulfs värd ville höja hyran med 12 procent – det händer nu

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.