Annons

Förtätning ska ge 800 nya hem

Linköping Linköpings kommun planerar för uppåt 800 nya lägenheter längs Djurgårdsgatan.

Som Hem & Hyra nyligen berättade byggs det just nu fler nya bostäder än på länge i Linköping. Men det behövs ännu mer, anser kommunen, som vill att staden framför allt ska växa genom förtätning.

Som ett led i detta har samhällsbyggnadsnämnden beslutat att anta ett planprogram för området runt Djurgårdsgatan, mellan Garnisonsvägen och Lasarettsgatan. Mellan 600 och 800 nya bostäder kan bli verklighet där.

ANNONSLånestrategier för hyresgäster

Förtätning innebär att man bygger på stadens öppna ytor och olika intressen riskerar att ställas mot varandra, när till exempel grönområden blir bostadsområden. Men samhällsbyggnadsnämndens ordförande Elias Aguirre (S) menar att det inte nödvändigtvis behöver bli så.

Annons

– En del sker på bekostnad av tråkiga ytor och en del är parkeringsytor. Det kan i och för sig vara irriterande nog för de som bor runtomkring, så det innebär ju lite utmaningar, säger han.

För att säkerställa tillgången på parker och andra grönområden och torg ska kommunen göra en särskild plan för just detta i innerstaden.

Annons
Läs ocksåTrädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre"John Tizzard, trädgårdsarkitekt.
Läs också Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något” Garagestriden har fått hyresgästerna att gå samman Dyr nota när middagen for i golvet: "Jag fick panik" Hyresförhandling gick fel - Gerd har betalat för mycket i ett år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.