HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Förtätning ska ge 800 nya hem

Linköping Linköpings kommun planerar för uppåt 800 nya lägenheter längs Djurgårdsgatan.

Som Hem & Hyra nyligen berättade byggs det just nu fler nya bostäder än på länge i Linköping. Men det behövs ännu mer, anser kommunen, som vill att staden framför allt ska växa genom förtätning.

Som ett led i detta har samhällsbyggnadsnämnden beslutat att anta ett planprogram för området runt Djurgårdsgatan, mellan Garnisonsvägen och Lasarettsgatan. Mellan 600 och 800 nya bostäder kan bli verklighet där.

Läs ocksåDyr nota när middagen for i golvet: "Jag fick panik"Jack Karlsson sitter vid köksbordet och ser bekymrad ut med ett papper i handen.

Förtätning innebär att man bygger på stadens öppna ytor och olika intressen riskerar att ställas mot varandra, när till exempel grönområden blir bostadsområden. Men samhällsbyggnadsnämndens ordförande Elias Aguirre (S) menar att det inte nödvändigtvis behöver bli så.

– En del sker på bekostnad av tråkiga ytor och en del är parkeringsytor. Det kan i och för sig vara irriterande nog för de som bor runtomkring, så det innebär ju lite utmaningar, säger han.

För att säkerställa tillgången på parker och andra grönområden och torg ska kommunen göra en särskild plan för just detta i innerstaden.

Läs ocksåHyresförhandling gick fel - Gerd har betalat för mycket i ett årEn kvinna med grått hår och glasögon sitter vid ett bord fullt med papper.
Läs också Vem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde? De vägrar lämna garagen – värden sätter in Kronofogden Småstadsidyll med skamfilat rykte - nu fyller Skäggetorp 50

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.