Annons

Förtroendevald i Norrköping stängs av efter hot

Norrköping En förtroendevald inom Hyresgästföreningen i Norrköping har stängts av från sitt uppdrag. Detta sedan han ska ha hotat och tagit tag i en anställd hos sin värd.

Det var i förra veckan som Hyresgästföreningens regionstyrelse fick kännedom om händelsen. Flera olika personer har berättat att mannen uppsökte hyresvärdens kontor med klagomål på snöröjningen. Mannen ska ha varit upprörd och skrikit åt en anställd hos hyresvärden. När den anställda försökte gå därifrån ska hyresgästen ha tagit tag i henne och hållit en knytnäve mot hennes ansikte.

Hyresgästen har förtroendeuppdrag för Hyresgästföreningen på bostadsområdesnivå.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

När regionordförande Björn Johansson fick höra talas om händelsen kallade han till ett extra regionstyrelsemöte. Där beslutades att stänga av den förtroendevalde med omedelbar verkan. Beslutet gäller till nästa ordinarie styrelsemöte, då regionstyrelsen ska besluta om avstängningen ska bli permanent.

Björn Johansson säger att han inte varit med om något liknande tidigare.

– Det har varit förtroendevalda som har uppträtt olämpligt, men inte i den här graden, säger han.

Annons
Läs ocksåGav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken

Hur reagerade den förtroendevalde på avstängningen?

– Det vet jag inte. Vi skickade ett brev, säger Björn Johansson.

Mannen kommer att erbjudas möjlighet att redogöra för sin version av händelsen inför att regionstyrelsen tar upp ärendet på nytt.

Läs ocksåHyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse”Erik Elmgren, Hyresgästföreningen,

Björn Johansson har bett kvinnan om ursäkt för Hyresgästföreningens räkning.

Påverkas förtroendet för Hyresgästföreningen av händelsen?

Annons

– Det är klart att det är negativt för oss. Men i de kontakter jag har haft med kvinnan så känner jag att hon har förstått att det här är en personfråga och inte har med Hyresgästföreningen att göra, säger Björn Johansson.

Någon polisanmälan har inte gjorts, såvitt han känner till.

Hem & Hyra har inte lyckats nå den förtroendevalde.

Läs också Lägenheten var fylld med skräp – nu krävs hyresgästen på 120 000 kronor Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.