Annons

Gammal uv vräkt på Östermalm

Norra Djurgårdsstaden Ägg från en berguv har flyttats från en balkong på ett bygge i Norra Djurgårdsstaden. Nya hemmet blir istället en kläckningsmaskin på Skansen.
Foto: Länsstyrelsen/Mats Gothnier
Tre ägg och en smaskig råtta hittades på balkongen i Norra Djurgårdsstaden.

Bokningen av hyreslägenheter i första etappen av kvarteret Hornslandet i Norra Djurgårdsstaden började i februari och hugade intressenter tog datumet på verkligt allvar.

En berguv lade helt sonika sina ägg på balkongen med tydlig adress till Stockholmshem: Här ska jag bo med min familj.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Dessvärre är som bekant reglerna för bostadskön i Stockholm benhårda och äggen flyttades därför till Skansen för kläckning. Om en vecka förväntas de titta ut genom skalet om allt går enligt planerna. Därefter väntar en tid i hägn innan de på nytt släpps ut i stockholms bostadsdjungel.

Annons

Berguven är upptagen på Naturvårdsverket rödlista som ”missgynnad” men i länet finns ett 40-tal häckningsplatser. De flesta av dem i skärgården. Och det är inte första gången en berguv lägger ägg på mindre lämpliga ställen i området. För tre år sedan fick ägg flyttas sedan de lagts på en kolhög nere i hamnen.

– Eftersom årets kull lades så pass tidigt på säsongen kan vi hoppas att berguvsparet försöker igen och då väljer en bättre plats. Häckningslådor har satts upp på två olika ställen i området sedan tidigare, men tyvärr inte ännu attraherat uvarna, säger Mats Gothnier, handläggare på enheten för naturvård, på länsstyrelsens hemsida.

Annons
Läs ocksåGrannen rökte – kvinnan deponerade hyran: "Stridsåtgärd eller för att trakassera"
Läs också Ville förhandla hyran själv – blev skyldig 146 000 kronor Gran föll från åttonde våningen och träffade bil – ”trodde det var en bomb” Succé för ny metod mot knark och vapen i trapphusen – Riham: "Jag känner mer säkerhet" Stockholms kommunala bostadsjättar kräver 7,8 procent i hyreshöjning: "På tok för högt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.