Annons

Gemensam kö föreslogs på Vätterbygdens årsmöte

Jönköping Alf Gustavsson (s) höll i mötesklubban på Vätterbygdens årsmöte. En av punkterna handlade om att införa en gemensam bostadskö till alla allmännyttiga bostadsbolag i Jönköping kommun.

 

Ett drygt 50-tal personer deltog i Vätterbydens årsmöte den 21 mars på Science Park i Jönköping. Av dem var 34 röstberättigade medlemmar och tio personer var personal och gäster. Dagens mötesordförande var kommunpolitikern Alf Gustavsson (s). Han inledde mötet med en uppskattad presentation om vad som byggs i Jönköping och runt omkring.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Små justeringar gjordes i styrelsen. Peter Schälin sitter kvar som ordförande ytterligare ett år liksom hans styrelsekamrater Jan-Erik Johansson och Elenore Lindqvist. Jens-Ove Isaksson omvaldes på två år. Börje Johansson var det enda nya tillskottet. Han valdes in på två år. Ersättare i styrelsen blev Rebecca Esping och Ulrika Leander på ett år vardera. 

Annons

Två förslag från föreningsstyrelsen togs upp på årsmötet: Det ena förslaget handlade om att öka boendeinflytande i de kommunala bostadsbolagen. Det andra handlade om att inför en gemensam kö för alla allmännyttiga bolag i Jönköping kommun.  Bakgrunden till det senare förslaget är att Vätterhem 2016 införde nya regelsystem för att att öka tydligheten och överblicken i uthyrningsprocessen. Ett kösystem där alla som är fyllda 16 år kan anmäla sig till och som bygger på poäng där boende i Vätterhem får extrapoäng. 

Styrelsen fick årsmötets samtycke att driva frågan om att verkar för att samtliga kommunala bostadsbolag förs in i en och samma bostadskö som integreras med Vätterhems befintliga. 

Läs ocksåTräd allt viktigare för att hålla nere temperaturen: "En ögonöppnare för många"Bilden är ett montage av två bilder. Bilden visar kommunekolog Malin Askelöf, samt träd.

Mötet avslutas med kort information av förhandlare och verksamhetsutvecklare och utdelning av blommor till avgående styrelseledamöter samt presidium.

Annons

 

Läs också Svenska hem upplevs allt varmare - större problem än kylan vintertid Därför kan det bli extra varmt precis här - som en ö med höga temperaturer Gängkriminell skrev sig hemma hos polis – mitt under skarpt säkerhetsläge: "Svart i ögonen" Alida bor i en tidskapsel - hennes brokiga hem sparas åt framtidens forskare

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.