Annons

Gemensam kö föreslogs på Vätterbygdens årsmöte

Jönköping Alf Gustavsson (s) höll i mötesklubban på Vätterbygdens årsmöte. En av punkterna handlade om att införa en gemensam bostadskö till alla allmännyttiga bostadsbolag i Jönköping kommun.

 

Ett drygt 50-tal personer deltog i Vätterbydens årsmöte den 21 mars på Science Park i Jönköping. Av dem var 34 röstberättigade medlemmar och tio personer var personal och gäster. Dagens mötesordförande var kommunpolitikern Alf Gustavsson (s). Han inledde mötet med en uppskattad presentation om vad som byggs i Jönköping och runt omkring.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Små justeringar gjordes i styrelsen. Peter Schälin sitter kvar som ordförande ytterligare ett år liksom hans styrelsekamrater Jan-Erik Johansson och Elenore Lindqvist. Jens-Ove Isaksson omvaldes på två år. Börje Johansson var det enda nya tillskottet. Han valdes in på två år. Ersättare i styrelsen blev Rebecca Esping och Ulrika Leander på ett år vardera. 

Annons

Två förslag från föreningsstyrelsen togs upp på årsmötet: Det ena förslaget handlade om att öka boendeinflytande i de kommunala bostadsbolagen. Det andra handlade om att inför en gemensam kö för alla allmännyttiga bolag i Jönköping kommun.  Bakgrunden till det senare förslaget är att Vätterhem 2016 införde nya regelsystem för att att öka tydligheten och överblicken i uthyrningsprocessen. Ett kösystem där alla som är fyllda 16 år kan anmäla sig till och som bygger på poäng där boende i Vätterhem får extrapoäng. 

Styrelsen fick årsmötets samtycke att driva frågan om att verkar för att samtliga kommunala bostadsbolag förs in i en och samma bostadskö som integreras med Vätterhems befintliga. 

Läs ocksåDe bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixaDe spröjsade fönstren var fuktiga av kondens när hyresnämndens ledamöter åkte ut för att själva bedöma hur skadade de var.

Mötet avslutas med kort information av förhandlare och verksamhetsutvecklare och utdelning av blommor till avgående styrelseledamöter samt presidium.

Annons

 

Läs också Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.