Annons

Göingehem höjer hyrorna med 47 kronor

Östra Göinge Det kommunala bostadsbolaget i Östra Göinge höjer hyrorna med 47 kronor per lägenhet och månad. Underhåll och höjda taxor ligger bakom höjningen.

Hyresförhandlingen mellan Göingehem och Hyresgästföreningen är klar. Oavsett lägenhetsstorlek höjs hyran för varje bostad med 47 kronor i månaden. Orsaken till höjningen är ökade taxor och underhållskostnader.

– Med tanke på den låga inflationen och de låga räntorna är detta en rimlig uppgörelse, säger Hyresgästföreningens förhandlare Peter Olsén i ett pressmeddelande.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Den nya hyran börjar gälla från och med den första januari 2015. I år höjdes hyran med 2,1 procent. Nästa års hyra motsvarar en höjning med 0,99 procent. Göingehem har 1 447 lägenheter.

Annons
Läs också Lennart är ensam kvar i hyreshuset som ska rivas men vägrar att flytta Hyresgästerna får betala för dålig sophantering - hyrorna höjs Värden drar in pengarna till hyresgästerna i Östra Göinge Göingehem dras med falsk Facebooksida Göingehem och Hyresgästföreningen är överens om ny hyra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.