HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Greger Björkegren föreslås bli ordförande

Stockholm Valberedningen föreslår Greger Björkegren, 56, till ny ordförande i Hyresgästföreningen i Stockholm.

Inför regionens årsmöte den 27 april har valberedningen presenterat sitt förslag till ny ordförande, styrelse och revisorer. Greger Björkegren bor och är husombud hos en privat hyresvärd på Östermalm och sitter bland annat i dag i regionstyrelsen, den privata förhandlingsdelegationen och är intresseledamot i hyresnämnden.

Valberedningen var inte enig.

Läs ocksåHyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna

– Men beslutet står alla bakom, säger Maj Lovén, sammankallande i valberedningen.

Britt Helin i valberedningen beskriver arbetet som en demokratisk process.

– Vi har intervjuat alla kandidater och låtit dem tala om både sina fördelar och nackdelar. Vi hade tre kompetenta ordförandekandidater och majoriteten i valberedningen avgör.

Läs ocksåFrån 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höjaHyresförhandlingar 2023, Hyreshöjning, Hyresgästföreningen

– Valberedningens arbete fortsätter fram till årsmötet och det kan hända mycket fram till dess, säger valberedaren Janne Hanspers.

Enligt vad Hem & Hyra erfar var ställningarna i valberedningen låsta när det gäller ordförandevalet. Men efter att ett par ledamöter plötsligt ”bytt sida” fick Greger Björkegren en klar majoritet. Eva Dazley står kvar som ordförandekandidat men är inte nominerad till ledamot i regionstyrelsen.

Den tredje kandidaten, nuvarande ordförande Terje Gunnarson, meddelade i går att han inte ställer upp till omval. Däremot har han kvar sina uppdrag i som ledamot i förbundsstyrelsen och i styrelsen för Hyresgästföreningen Sydost. Hans avhopp kom efter att valberedningens förslag blev känt, men var inte den avgörande faktorn.

Läs ocksåRapport: Bostadsbolagen visar fortsatt god ekonomi: ”Ingen anledning att chockhöja hyror”

– Det är flera saker som inverkade, det har varit ovanligt mycket senaste halvåret. Och då blir det tungt att dra – lite uppförsbacke kan vara en utmaning och att det är lite såpat i början får man ta, men nu känns hela backen såpad, säger han.

Läs mer här:

Läs också Tidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp Ingen prövning i Högsta domstolen – Maria får bo kvar i hotellhus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.