HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Håbohus vill höja med 1,5 procent

Uppsala I förra veckan inledde Håbohus de årliga hyresförhandlingarna med Hyresgästföreningen. Bolaget vill höja hyrorna med 1,5 procent från årsskiftet.

Den föreslagna höjningen skulle innebära att hyreshöjningen för en trerummare på 77 kvadratmeter i snitt blir 112 kronor i månaden.

Enligt Hyresgästföreningen råder goda villkor för fastighetsbranschen nu. Hyresgästföreningen kräver därför att bolagen belägger sina höjningar detaljerat.

Läs ocksåFörhandlare i oväntat möte

– Hyresgästerna i Håbo förtjänar rimliga hyror. Det kanske inte låter mycket med en procent hit eller dit men sett i ett större perspektiv och över tid gör det enorm skillnad. Bolagets yrkande grundar sig på ökade fjärrvärmekostnader och ökat underhållsbehov, men givetvis bör även det goda finansiella klimatet avspeglas i förhandlingen, säger Hyresgästföreningens förhandlare Helena Nordlund, i ett uttalande.

I fjol höjde Håbohus hyrorna med 0,45 procent.

Läs också Fler röstade på Andersberg i Halmstad Hyresparterna tar valresultat med ro Hyresgäster i Helsingborg tar ton mot chockhöjda hyror Godisuppror ska stoppa marknadshyror

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.