Annons

Halmstadvärd lyckas höja hyran – men inte så mycket

Halmstad Halmstadvärden har försökt att höja hyran på olika sätt men hyresgästens vägran har satt stopp. I hyresnämnden lyckades dock värden, men inte alls som hen ville från början.
Foto: Gry Ellebjerg

I handlingarna som lämnades till hyresnämnden beskriver värden att han muntligen har försökt höja hyran, via sms och post. Men hyresgästen har vägrat att betala ytterligare. I slutet av förra året vände sig då värden till hyresnämnden. Argumenten för en hyreshöjning var helt enkelt att hyran var för låg i jämförelse med andra liknande lägenheter i Halmstad.

Nu kom inte ärendet så långt som till en ren förhandling utan avgjordes i en förlikning. Värden ville höja hyran från 4 908 kronor till 6 650 kronor. Det är för en 3:a med kök.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresgästen och Hyresgästföreningen, som var ombud, menade att vid en jämförelse med andra likvärdiga lägenheter fanns det ingen anledning till höjd hyra. Bland annat för att standarden i lägenheten är original från mitten av 1950-talet och hyresgästen har själv fått måla om.

Annons

Enligt förlikningen, vars detaljinnehåll inte är offentligt, kommer parterna överens om en hyreshöjning på cirka 500 kronor till 5 442 kronor i månaden.

Läs också: Inte så lyckat förhandla via sms

Annons
Läs ocksåVarannan värd skickar sena hyror direkt till inkasso – Amanda fick anstånd och klarade sigEn delad bild där den ena bilden är en kvinna som tittar bort. Den andra ett papper med texten inkasso.
Läs också Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.