HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Halmstadvärd lyckas höja hyran – men inte så mycket

Halmstad Halmstadvärden har försökt att höja hyran på olika sätt men hyresgästens vägran har satt stopp. I hyresnämnden lyckades dock värden, men inte alls som hen ville från början.
Foto: Gry Ellebjerg
Höjningen landade på 500 kronor i månaden.

I handlingarna som lämnades till hyresnämnden beskriver värden att han muntligen har försökt höja hyran, via sms och post. Men hyresgästen har vägrat att betala ytterligare. I slutet av förra året vände sig då värden till hyresnämnden. Argumenten för en hyreshöjning var helt enkelt att hyran var för låg i jämförelse med andra liknande lägenheter i Halmstad.

Nu kom inte ärendet så långt som till en ren förhandling utan avgjordes i en förlikning. Värden ville höja hyran från 4 908 kronor till 6 650 kronor. Det är för en 3:a med kök.

Läs också15 000 kronor i hyresskuld – nu åker hyresgästen ut

Hyresgästen och Hyresgästföreningen, som var ombud, menade att vid en jämförelse med andra likvärdiga lägenheter fanns det ingen anledning till höjd hyra. Bland annat för att standarden i lägenheten är original från mitten av 1950-talet och hyresgästen har själv fått måla om.

Enligt förlikningen, vars detaljinnehåll inte är offentligt, kommer parterna överens om en hyreshöjning på cirka 500 kronor till 5 442 kronor i månaden.

Läs också: Inte så lyckat förhandla via sms

Läs ocksåTransportföretag mister övernattningslägenhet
Läs också Störde grannarna – sägs upp Vädjade om en andra chans men förlorar lägenheten Värden ville avhysa - men uppsägning får bakläxa

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.