HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Halmstadvärd lyckas höja hyran – men inte så mycket

Halmstad Halmstadvärden har försökt att höja hyran på olika sätt men hyresgästens vägran har satt stopp. I hyresnämnden lyckades dock värden, men inte alls som hen ville från början.
Foto: Gry Ellebjerg
Höjningen landade på 500 kronor i månaden.

I handlingarna som lämnades till hyresnämnden beskriver värden att han muntligen har försökt höja hyran, via sms och post. Men hyresgästen har vägrat att betala ytterligare. I slutet av förra året vände sig då värden till hyresnämnden. Argumenten för en hyreshöjning var helt enkelt att hyran var för låg i jämförelse med andra liknande lägenheter i Halmstad.

Nu kom inte ärendet så långt som till en ren förhandling utan avgjordes i en förlikning. Värden ville höja hyran från 4 908 kronor till 6 650 kronor. Det är för en 3:a med kök.

Läs ocksåMångmiljonmannen – så fixade Tobbe tillbaks ockerhyror

Hyresgästen och Hyresgästföreningen, som var ombud, menade att vid en jämförelse med andra likvärdiga lägenheter fanns det ingen anledning till höjd hyra. Bland annat för att standarden i lägenheten är original från mitten av 1950-talet och hyresgästen har själv fått måla om.

Enligt förlikningen, vars detaljinnehåll inte är offentligt, kommer parterna överens om en hyreshöjning på cirka 500 kronor till 5 442 kronor i månaden.

Läs också: Inte så lyckat förhandla via sms

Läs ocksåAnklagelser om kattskit och vårdslös bilkörning
Läs också Hyreshöjning för hyresgäster hos Alfta-Edsbyns Fastighets klar Öbo vill höja med 3,5 procent – "hyresnivån är relativt låg" Hyresgäster får rätt till kraftiga hyressänkningar i historisk dom

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.