Annons

Halmstadvärd lyckas höja hyran – men inte så mycket

Halmstad Halmstadvärden har försökt att höja hyran på olika sätt men hyresgästens vägran har satt stopp. I hyresnämnden lyckades dock värden, men inte alls som hen ville från början.
Foto: Gry Ellebjerg

I handlingarna som lämnades till hyresnämnden beskriver värden att han muntligen har försökt höja hyran, via sms och post. Men hyresgästen har vägrat att betala ytterligare. I slutet av förra året vände sig då värden till hyresnämnden. Argumenten för en hyreshöjning var helt enkelt att hyran var för låg i jämförelse med andra liknande lägenheter i Halmstad.

Nu kom inte ärendet så långt som till en ren förhandling utan avgjordes i en förlikning. Värden ville höja hyran från 4 908 kronor till 6 650 kronor. Det är för en 3:a med kök.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Hyresgästen och Hyresgästföreningen, som var ombud, menade att vid en jämförelse med andra likvärdiga lägenheter fanns det ingen anledning till höjd hyra. Bland annat för att standarden i lägenheten är original från mitten av 1950-talet och hyresgästen har själv fått måla om.

Annons

Enligt förlikningen, vars detaljinnehåll inte är offentligt, kommer parterna överens om en hyreshöjning på cirka 500 kronor till 5 442 kronor i månaden.

Läs också: Inte så lyckat förhandla via sms

Annons
Läs ocksåVräks för att han matar fåglar: ”Fågelskrik i ofattbara mängder”
Läs också Kvinna i sexrummare vräks - har 90 000 kronor i hyresskuld Chockhöjda hyran ligger fast – striden över för Nicholas: ”Jag blev lurad” Spelmissbruk ingen ursäkt – familj vräks Hyresgäster dras till domstol när värdar strandar hyresförhandlingar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.