Annons

Han bor i Solnas bullrigaste område

Solna Pierre Jonsson och hans familj bor i Ritorp och har balkong med utsikt. Men de vistas sällan där. Utanför dundrar tusentals bilar och lastbilar förbi varje dag.
Stockholms län har som mål att alla länets kommuner ska ha utfört en bullerkartläggning före år 2010. Solna kommun har precis avslutat sin och enligt den är Ritorp ett av kommunens värst drabbade områden.
 
– Vår balkong vetter direkt mot Enköpingsvägen. Det är en fin balkong, men det är inte så ofta vi kan använda den. På morgnarna är det nästan omöjligt. Då är trafiken tät här utanför, säger Pierre Jonsson.
 
– Men det är inte bara bullret, många av de utländska långtradarna har ju inte direkt samma miljökrav på sig som de svenska lastbilarna.
 
Trots det trivs Pierre.
– Absolut, det mesta är bra och det finns fina naturområden i närheten. Men blir det ännu mer trafik i framtiden måste vi nog överväga att flytta.
 
Kartläggningen ligger nu på miljö- och hälsoskyddsnämndens bord.
– Vi kommer att ta fram ett åtgärdsprogram tillsammans med Banverket och Vägverket, som ska vara klart till våren. Det kan bestå av lösningar som bullerplank, tyst asfalt eller att man bygger kontorshus som bullerskydd vid E18, säger nämndens ordförande Pehr-Ove Granfalk (m).​

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Familjen Nilsson störs av mystiskt ljud – värden har letat förgäves efter källan i två år Hyresgäster och unga störs mer än andra – ny studie förvånar forskare Lennarts nya fönster dämpar oljud och bilmusik från gatan: "Så tacksam" Hög bilmusik problem på småorter – så många "störande körningar" har anmälts i Västsverige Hon gräver guld i Sveriges mest skandaliserade nätforum

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.