Annons

Han vill ge unga en en bostad

Norrbotten Magnus Fredrikssons största drivkraft är kampen för ungas rätt till en bostad. Så att han blev invald i förbundsstyrelsen för jagvillhabostad.nu var minst sagt lyckat.

I bland tycks det finnas en mening med saker. Som att Magnus Fredriksson, ordförande i lokala hyresgästföreningen på gränderna i Luleå, valts in i förbundsstyrelsen för jagvillhabostad.nu. Mer rätt kan det knappast ha blivit.
– Det är verkligen jättekul att få den här chansen. Det ska bli väldigt intressant, säger Magnus Fredriksson.
Jagvillhabostad.nu är som den skriver på sin hemsida: ”en partipolitiskt obunden organisation för och med unga bostadssökande och andra som tröttnat på bostadsbristen och vill göra något kreativt åt den”.
– Jag är ju ung själv och har visserligen lyckats få en egen bostad, men jag vet precis hur svårt det är för många, säger Magnus Fredriksson.
– Det är just sådana här frågor jag drivs av. Och genom den här organisationen kan jag göra skillnad.
Magnus Fredriksson poängterar att det genom engagemanget i förbundet, ger honom chansen att hjälpa unga in på bostadsmarknaden.
–Det passar mig perfekt att få jobba med det. Bostaden är viktig för alla, i synnerhet för unga, säger han.

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Uppsagd för sju sena hyror – så lyckas hyresgästen ändå få behålla kontraktet Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.