HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Han vill ge unga en en bostad

Norrbotten Magnus Fredrikssons största drivkraft är kampen för ungas rätt till en bostad. Så att han blev invald i förbundsstyrelsen för jagvillhabostad.nu var minst sagt lyckat.

I bland tycks det finnas en mening med saker. Som att Magnus Fredriksson, ordförande i lokala hyresgästföreningen på gränderna i Luleå, valts in i förbundsstyrelsen för jagvillhabostad.nu. Mer rätt kan det knappast ha blivit.
– Det är verkligen jättekul att få den här chansen. Det ska bli väldigt intressant, säger Magnus Fredriksson.
Jagvillhabostad.nu är som den skriver på sin hemsida: ”en partipolitiskt obunden organisation för och med unga bostadssökande och andra som tröttnat på bostadsbristen och vill göra något kreativt åt den”.
– Jag är ju ung själv och har visserligen lyckats få en egen bostad, men jag vet precis hur svårt det är för många, säger Magnus Fredriksson.
– Det är just sådana här frågor jag drivs av. Och genom den här organisationen kan jag göra skillnad.
Magnus Fredriksson poängterar att det genom engagemanget i förbundet, ger honom chansen att hjälpa unga in på bostadsmarknaden.
–Det passar mig perfekt att få jobba med det. Bostaden är viktig för alla, i synnerhet för unga, säger han.

Läs också Museum vill ha minnen från mammas gata Så vanligt är det att värden hotar med vräkning Nya hyror på Öckerö Nya hyror för studenter i Göteborg Alingsåshem och Hyresgästföreningen oeniga - går till medling

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.